A+ A-
Yorum
10

Olaylar ve Yaşananlar | 16.09.2024

Yayın Tarihi: 16.09.2024 - 09:05
Olaylar ve Yaşananlar | 16.09.2024
Kaynak:HABER MERKEZİ

BEKİR SITKI TARIM GERÇEKLERİ

Bilinmesini istedik. Doğrudur, Bekir Sıtkı Tarım’ın Ömer Ayar’ın il başkanı olmasında ortaya koyduğu irade takdire şayandır. Doğrudur, Bekir Sıtkı Tarım MHP Genel Merkezine giderek MHP lideri Devlet Bahçeli ile bir görüşme yapmıştır. Doğrudur, Bekir Sıtkı Tarım Bahçeli’yle yaptığı görüşmenin içeriğini hiç kimseyle paylaşmamıştır. Doğrudur, Bekir Sıtkı Tarım asla ‘ben siyasete son noktayı koydum’ dememiştir. Doğrudur, Bekir Sıtkı Tarım’ın asla il başkanı olma noktasında bir düşüncesi yoktur ve arayış içerisinde değildir. Doğrudur, Bekir Sıtkı Tarım ‘her daim ben devletimin adamıyım’ der ve demektedir. Bunların dışında MHP Trabzon eski il başkanı Bekir Sıtkı Tarım için ne söylenip ne yazılırsa hepsi hayal ürünüdür.

BÖLGEMİZDE HAVALİMANI SORUNLARI DEVAM EDİYOR!

Rize-Artvin Havalimanı'nda yaşanan rötar sorunlarına CHP Rize Milletvekili Tahsin Ocaklı, yerinde tepki göstermişti. Bu kez Ordu-Giresun Havalimanı için tepkiler gündeme geldi. CHP Ordu Milletvekili Seyit Torun, Ordu-Giresun Havalimanı'nın 50 günlük bakıma alınacak olmasına tepki gösterdi. Ordu-Giresun Havalimanı'nın 50 gün kapalı kalmasının ulaşımı felç edeceğini ifade eden Milletvekili Seyit Torun, hükümeti eleştirdi. Torun, "Ordu-Giresun Havalimanı'nın 15 Eylül itibarıyla 50 gün boyunca kapalı kalacak olması, ulaşım ağı sorunlu olan bölgemizi daha da zora sokacak. Okulların açıldığı, yurtdışında yaşayan hemşehrilerimizin dönüş yaptığı ve turizm sezonunun devam ettiği bir dönemde 50 günlük kapanma süreci ulaşım ağını felç edecek” dedi.

OYUNLARI BOZDUK YİNE BOZARIZ!

Eski İçişleri Bakanı AK Parti İstanbul Milletvekili Süleyman Soylu her fırsatta sivil toplum kuruluşları, meslek odaları, esnaflar ve mahalle/ev buluşmalarına devam ediyor. AK Parti Ümraniye İlçe Başkanı Salim Çetinkaya ile birlikte Ümraniye Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Mehmet Özdil ve Yönetim Kurulunu ziyaret eden Soylu, “Karanlık tablo özlemi içinde olanlar piyasalarda öyle bir hava estiriyorlar ki sanki batmışız, tükenmişiz, her şey yerle bir. Biz her şeyin farkındayız. Ne yazık ki Türkiye’nin güçlü kalmasını istemeyen içerden ve dışardan çok hain var. Onlar istediği kadar kötü emellerine kavuşmaya çalışsın, biz hep bu oyunu bozduk, bozmaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

ÖĞRENCİLER OKULU BIRAKIR

Kamuda tasarruf tedbirleri gerekçesiyle taşımalı eğitim kapsamındaki yüz binlerce öğrencinin servis hakkı kaldırıldı. ‘Taşıma Yoluyla Eğitime Erişim Yönetmeliği’ ile taşımalı eğitime getirilen sınırlama çok sayıda öğrenciyi ve aileyi mağdur etti. Eğitim emekçileri endişeli: “Tasarruf gerekçesiyle eğitimden koparılan bu öğrenciler çocuk işçi ya da çocuk gelin olacak. Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in verdiği bilgiye göre, Türkiye genelinde ilköğretimde 618 bin 56, ortaöğretimde 394 bin 644 öğrenci olmak üzere toplamda 1 milyon öğrenci taşımalı eğitim kapsamında. CHP Trabzon Milletvekili Sibel Suiçmez, “Eğitimde tasarruf olmaz. Milli Eğitim Bakanlığı dar gelirli ailelerimizin çocuklarının hem taşıma hem yemek hem de kitap-kırtasiye, giyim ne varsa karşılamalı. Yazıklar olsun bu çağda hala bu kafa! Niyetleri çocuklar okumasın, aydınlanma olmasın” dedi.

TRABZON’UN MAHALLELERİNDE YOL İSYANI!

Okullar açıldı, Trabzon’un birçok mahallesinde akıl almaz bir yol sorunu var. En küçük yağmurda yollar hamur gibi eziliyor. Yazık, hep aynı mantık. Yap-yık, bir daha yap. Bu kadar israf ne olacak? Araçlar perişan, vatandaş mağdur, kimin umurunda? Neden başından bu işlere bakılmaz ki? Trabzon Büyükşehir Belediyesi, IPA (Instrument for Pre-Accession Assistance) kapsamında altyapı çalışmalarını tamamladığı 2 Nolu Erdoğdu, Yeşiltepe ve Aydınlıkevler mahallelerini birbirine bağlayan Turgut Özal Bulvarı’nda asfaltlama çalışmalarına başladı. 1.200 metre uzunluğundaki bulvarda yürütülen asfaltlama işleminin bir hafta içerisinde tamamlanması planlanıyor. Çalışmaları yerinde inceleyerek yetkililerden bilgi alan Başkan Ahmet Metin Genç, bölgede yürütülen çalışmaların şehrin ulaşım ağı için büyük önem taşıdığını söyledi.

Etiketler