A+ A-
Yorum
10

Olaylar ve Yaşananlar | 17.09.2024

Yayın Tarihi: 17.09.2024 - 09:02
Olaylar ve Yaşananlar | 17.09.2024
Kaynak:HABER MERKEZİ

AHMET BAŞKAN VE KADROSU

Ahmet Metin Genç Ortahisar Belediyesinden bazı amir ve müdürleri Büyükşehir’e taşımamakla en doğrusunu yaptı. Hele biri var ki... Yıllarca başkanın enerjisinden faydalan, üç-beş etkinlikle koltuğu sağlama al, kirli ve derin ilişkilerini deşifre etmemek için türlü türlü yolları dene, sonra da Ahmet Başkan beni niye yanına almadı diye hayıflan, arkasından sağda solda konuş dur. Dua et ki Ahmet Başkan sana Ortahisar’da katlandı, niye katlandı, o da ayrı bir soru işareti! Trabzon Büyükşehir Belediyesi idari kadrosunda şu aşama en çok güven veren isimlerin başını Genel Sekreter Gürkan Üçüncü, Başkan Yardımcısı Faruk Kanca, Başkan Danışmanı Coşkun Şahin, Mezarlıklar Dairesi Başkanı Köksal Saral, İmar ve Şehircilik Başkanı Özgür Aşık, Destek Hizmetleri Daire Başkanı Kadir Hatipoğlu, İnsan Kaynakları ve Eğitim Daire Başkanı Nazmi Öztürk öne çıkıyor.

BAŞKAN ERGAN’IN ACI GÜNÜ

Trabzon Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Eyyüp Ergan’ın kızı Elif Sude Ergan hayatını kaybetti. Özel bir birey olan Elif Sude Ergan’ın hayatını kaybetmesi tüm Yomra’yı yasa boğdu. Ergan’ın cenazesi dün Yomra Yeni Cami’de öğle namazına müteakip kılınan cenaze namazından sonra aile kabristanlığında toprağa verildi. Karadeniz Gazetesi olarak Elif Sude evladımıza Allah’tan rahmet, Eyyüp Başkan başta olmak üzere ailesine ve yakınlarına başsağlığı diliyoruz.

RİZE’YE 109 BİN KİŞİ GELDİ!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürlüğü, Rize-Artvin Havalimanı'na ait uçak, yolcu ve yük istatistiklerini açıkladı. DHMİ verilerine göre, ağustosta yurt içi 635, yurt dışı 38 olmak üzere 673 uçuş gerçekleştirilen havalimanından 109 bin 894 yolcu yararlandı. Havalimanından bu dönemde 979 ton yurt içi ve yurt dışı bagaj ve kargo taşındı. Ocak-Ağustos 2024 dönemindeki yolcu trafiği 754 bin 102, uçak trafiği 5 bin 73, yük trafiği ise 5 bin 909 ton olarak gerçekleşti.

AK PARTİ VE CHP İŞBİRLİĞİ!

Süper Lig’den düştükten sonra zor günler yaşayan ve borç batağına saplanan Bursaspor yeniden dirilmeye başladı. AK Parti ve CHP’nin işbirliğiyle kulüpte başlayan kurumsallaşma ve ödeme dengesi kurulması taraftarları da memnun ederken şimdi kulüp adım adım Süper Lig’e çıkmanın hesaplarını yapıyor. Bursaspor kulübünün başkanlığını eski bakan, AK Parti Artvin Milletvekili Faruk Çelik’in oğlu Enes Çelik yapıyor. 31 Mart yerel seçimlerinde AK Parti’den CHP’ye geçen Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı ise Mustafa Bozbey. Hem Faruk Çelik hem de Mustafa Boz bey el ele vererek 3.Lig’de mücadele eden Timsahlara destek oluyorlar.

VERİLER ÇALINDI MI ÇALINMADI MI?

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, kişisel verilerin çalındığına yönelik iddialara ilişkin açıklama yaptı. 85 milyon kişinin kimlik bilgilerinin çalındığını kabul eden Uraloğlu, bu sefer iddiaları yalanladı. Uraloğlu, "Buradan söylüyorum, geçmişte olup da konuşulmuş, kendi içinde tartışılmış konuyu yıllar sonra gündeme getirip, güncel bir konuymuş gibi sunmak asla doğru değildir" dedi. Bakan Uraloğlu'nun açıklaması şöyle: "Çok net söylüyorum, kimse ortalığı bulandırmasın. Söylenilen bir sözü cımbızla çekip, sanki 'Türkiye'de insanların güvenliğiyle ve verileriyle ilgili çalınmış güncel şeyler vardır' diye kimse haber yapmasın, şu anda öyle bir gündem yoktur. Bu şekilde cımbızla çekilip arkasına ve önüne yorum ekleyerek, yapılan hiçbir haberin bizim nezdimizde kıymeti yoktur. Böyle bir açıklamamız olmamıştır.”

2030 YILINA KADAR MAAŞ FARKI DÜZELMEYECEK!

Emekli aylıklarının hesaplanmasında kullanılan formül uyarınca, 2024 yılında emekli olacak bir sigortalının aylığının 2025 yılındaki emekliliğe göre en az yüzde 30 daha fazla olması yüzbinlerce kişinin yılbaşından önce emeklilik dilekçesi vermesine yol açacaktı. Ekonomi yönetimi bunun önüne geçmek için hazırlıklara başladı. Bulunan formül, hak ettiği halde emekli olmayanların emekli aylıklarında kayıp yaşanmaması üzerine kurulacak. Düzenleme, aylıklarda enflasyon kaynaklı farkın oluşmayacağı seviyeye gelene kadar yürürlükte olacak. Hacı Bayram Veli Üniversitesi Öğretim Görevlisi Dr. Okan Güray Bülbül, maaşlar arasındaki farkın 2030 yılına kadar süreceğini bildirdi.

Etiketler