A+ A-
Yorum
10

Olaylar ve Yaşananlar | 25.10.2024

Yayın Tarihi: 25.10.2024 - 09:00
Olaylar ve Yaşananlar | 25.10.2024
Kaynak:HABER MERKEZİ

SAHİPSİZ İLÇE KONGRELERİ


AK Parti kongreleri Sürmene ve Düzköy’den start verdi. Heyecan yok, ilgi yok ama beklentiler çok. AK Parti Trabzon’da ilçe kongrelerine 1 Kasım’da Hayrat ve Araklı’da devam edilecek. İki ilçe kongresine sadece bir vekil katıldı. Bakalım bundan sonraki kongrelerde katılım olur mu? AK Parti Trabzon’da son dönemin en yalnız, en renksiz seçimlerini yaşıyor. Kongre ateşi dendi ama ortada ne ateş var ne de heyecan. AK Parti’de gözlerin üzerinde olduğu kongre elbet il kongresi olacak.Bakalım AK Parti Trabzon’da beklenen değişimi yapabilecek, yeni bir heyecanla yeni bir solukla yoluna devam edebilecek mi? Bu arada AK Parti’de eski ve yeni isimler arasında cidden bağlar kopmuş. Olay o kadar kişisel bir noktaya taşınmış ki “ben yoksam parti de olmasın, menfaatim varsa parti olsun” diyenler yüzünden AK Parti en sıkıntılı dönemi yaşıyor.


MHP’DE LİSTE BEKLENİYOR


MHP Trabzon İl Başkanlığına atanan yeni il başkanı Tolgay Sivrikaya’ya ziyaretler devam ediyor. Sivrikaya henüz yönetimi ile basının karşısına çıkmadı. Ankara’da genel merkeze gönderilen liste inceleniyor ve onay bekleniyor. Sivrikaya’nın listesinde Ömer Ayar’ın yönetiminden iki isim de var. Çok ters bir zamanda çok önemli bir sorumluluk alan Tolgay Başkan bakalım bu işin altından kalkacak mı? Yönetim listesi bu anlamda önem arz ediyor. MHP Trabzon İl Başkanı Tolgay Sivrikaya basınla buluştuktan sonra ziyaretlere başlayarak hem projelerini paylaşacak hem de partide birlik beraberlik çağrısı için gayret gösterecek.


BAŞLAR’DAN ŞİKAYET VAR


Çokça şikayet geliyordu bizlere. Her defasında gelen şikayetlere duygusal şikayetler olarak baktık, hepsini es geçtik. Kesin altında farklı bir şey vardır diyerek pek de önemsemedik. Ama baktık ki şikayetlerin ardı arkası kesilmiyor, o zaman sıkıntının valilik tarafında olduğuna kanaat getirdik. Valilik dedik de tüm personelden şikayet geldiğini sakın anlamayınız. Şikayet edilen birim Dursun Başlar’ın olduğu birim. Bize gelen bilgilere göre, Dursun Başlar, Valilikte Vali Aziz Yıldırım’ın imzalayacak olduğu evrakları hazırlayan, sunan görevli. Ne var ki Dursun Başlar Vali Bey’in imzalaması gereken evraklar konusunda önceden dosya hakkında kendi görüşlerini Vali Bey’e sunarak dosya hakkında kendi insiyatifini kullanmaktadır. Bu tabii ki bize Dursun Bey ile ilgili gelen iddia. Eğer ki durum iddia edildiği gibiyse desenize Dursun Başlar valilikte gümrük müdürlüğü görevi yapmaktadır! Yani Dursun Bey geçilmedikten sonra... Yani Dursun Bey’in oluru olmadıktan sonra... İmzalanacak dosyanızın imzalanması ayları, yılları ya da vali değişikliği dönemine kadar gidebilir. Siz siz olun Dursun Bey’le sorun yaşamayın!


EMEKLİ VE MEMUR ZAMMI NE OLACAK?


Memur ve emeklerin beklediği Ocak 2025 zammı yaklaşırken zam oranlarına dairipuçları netleşmeye başladı. SSK ve Bağ-Kur emeklileri 2024 yılının ikinci yarısında gerçekleşen enflasyon oranına göre zam alacak. Şu ana kadar Temmuz, Ağustos ve Eylül aylarına ait enflasyon verileri belli oldu. TÜİK Temmuz’da yüzde 3,23, Ağustos’ta 2,47 ve Eylül ayında yüzde 2,97 olarak enflasyon rakamlarını duyurdu. Böylece 3 aylık enflasyon yüzde 8,92 oldu. Geriye kalan 3 aylık veri zamda rakamları kesinleştirecek. TCMB Ekim ayı Piyasa Katılımcıları Anketi’ne göre yıl sonu enflasyon beklentisi yüzde 44,11 olarak tahmin edildi. Bu rakamın yakalanması durumunda SSK ve Bağ-Kur emekli maaş zammı yüzde 15,53 olacak. Memur zammı da yüzde 5,03 enflasyon farkı ile yüzde 11,33 olacak. Böylece en düşük memur maaşı 43.647 liraya, memur emeklisi de 19.580 liraya ulaşacak.


EMEKLİYE KÖTÜ HABER!


2023 yılında Cumhuriyetin kuruluşunun 100. yıl dönümümde emeklilere 5 bin lira ikramiye ödemesi yapılmıştı. Bu yıl da Cumhuriyetin kuruluş yıl dönümünde 29 Ekim’de emeklilere Cumhuriyet Bayramı ikramiyesinin verilip verilmeyeceği merak konusu oldu. 16 milyondan fazla emeklinin beklediği soruya ilişkin Sosyal Güvenlik Uzmanı Mehmet Akif Cenkci’den açıklama geldi. Söz konusu maddeyi hatırlatan SGK Uzmanı Mehmet Akif Cenkci 5 bin lira ödeme düzenlemesinin yapıldığı kanun maddesi incelendiğine bir defaya mahsus seyyanen yapıldığını belirtti. Ayrıca yapılan bu ödemenin Cumhuriyetin kuruluşunun 100. yılı veya yıl dönümü ile hiçbir alakası olmadığını söyleyen Cenkci, “Dolayısıyla yapılan bu ödemenin her sene 29 Ekim’de tekrar etmeyeceği kesindir” dedi

Etiketler