A+ A-
Yorum
10

Olaylar ve Yaşananlar | 26.10.2024

Yayın Tarihi: 26.10.2024 - 09:06
Olaylar ve Yaşananlar | 26.10.2024
Kaynak:HABER MERKEZİ

TRABZONLU MÜDÜR: ÖRGÜT ÖCALAN’I DİNLEMİYOR!


Emniyet Genel Müdürlüğü Terörle Mücadele Daire Başkanlığı görevinde bulunan ve teröristbaşı Abdullah Öcalan’ın Kenya’dan yurda getirildiği dönemde Ankara Emniyet Müdürü olan Trabzonlu hemşehrimiz Cevdet Saral, TUSAŞ saldırısını değerlendirdi. “Eylem kuvvetle muhtemel, terör örgütünün silah bırakmaya karşı ve çözümü reddeden kanadının emri ile yapıldı” diyen Saral, şunları söyledi: “Bölücü örgüt nihai hedefine yani Türkiye’den toprak koparacakları Kürt devletine ulaşmadan silah bırakma taraftarı değil, yıllardır bu hayalle eylem yapıyorlar.Bugün MHP lideriBahçeli’nin çağrısı doğrultusunda Öcalan çıkıp ‘Silah bırakıyoruz’ dese dahi bunu başaramaz. Örgütün dağ kadrosunda silahlı mücadeleye devam edilmesini isteyenler çoğunlukta. Bahçeli’nin çıkışı sonrası Öcalan’ın devreye girmesine karşı olan örgütteki üst düzey bir grup, uyuyan hücreyi harekete geçirip eylemi erkene almış olabilir. Olay sırasında Cumhurbaşkanının yurt dışında BRICS zirvesinde olmasını da dikkate almak gerekir. BRICS Batı konseptine karşı olan ülkelertarafından kuruldu. Eylem, taşeron olarak PKK’ya ihale edilmiş de olabilir.”


YAŞAM ALANLARINA SAHİP ÇIKACAĞIZ!


Karadeniz bölgesinde her geçen gün genişleyen ve yaşam alanlarını tehdit eden madencilik faaliyetlerine karşı halkın direnişi sürüyor. Türkiye genelinde Maden ve Petrol İşleri Genel Müdürlüğü (MAPEG) verilerine göre, 4 bin 936 arama ve 10 bin 168 işletme olmak üzere toplam 15 bin 104 maden ruhsatı verilmiş durumda. Birçok bölgede yaşamı tehdit eden maden projeleri, Karadeniz’in dağ, yayla ve ovalarını da rant alanına çevirmenin uğraşında. Karadeniz halkı, vahşi madencilik faaliyetleri başta olmak üzere bölgedeki talana karşı bugün saat 12.30’da Trabzon’da bulunan Cumhuriyet Caddesi’nde TEDAŞ binasının önünde bir araya gelecek .‘Yaşam alanlarımıza, geleceğimize, emeğimize sahip çıkıyoruz’ şiarıyla bir araya gelen yurttaşlar, Trabzon Meydan Park’a yürüyerek bir bölge mitingi gerçekleştirecek. Derelerin Kardeşliği Platformu ile Trabzon Emek ve Demokrasi Platformu, bölgedeki tüm yurttaşlara çağrı yaptı. Trabzon Emek ve Demokrasi Platformu Sözcüsü Muhammet İkinci, “Karadeniz bölgesi maden arama sahası olarak ruhsatlandırıldı. Yaşam alanları ağır bir saldırı altında. Yaylalarımız, meralarımız, ormanlarımız, dağlarımız hedef alınıyor” dedi.


ANKARA’NIN GÖBEĞİNDE SİLAHLI ADAMLAR!


İYİ Parti GrupBaşkanvekili Turhan Çömez, ‘Uzun namlulu silahlarla Ankara'da nasıl cirit attılar?’ diye sordu, saldırıda şehit olanlara Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar diledi. Çömez, "Hem İçişleri Bakanı'na hem de Milli İstihbarat Teşkilatı Başkanı'na şunu sormak istiyorum: Söz konusu teröristler Ankara'ya ne zaman geldiler, nasıl geldiler? O patlayıcılarla, sırtlarındaki mühimmat çantalarıyla ve uzun namlulu silahlarla Ankara'da nasıl boy gösterdiler, nasıl cirit attılar, nasıl dolaştılar?" ifadesini kullandı. Bir süre önce PKK'ya yapılan operasyonlarda yakalanan teröristlerden elde edilen delillerde TUSAŞ'a yönelik saldırı hazırlığına ilişkin emareler olduğunu söyleyen Çömez, kendisinin Fransa'da bir NATO tesisini ziyaretinde alana çok geniş güvenlik önlemleri altında girdiklerini anlattı.


ER MEYDANINDA 350 PEHLİVAN GÜREŞECEK


Artvin Yusufeli Belediyesi Güreş Meydanı’nda düzenlenecek olan 74. Geleneksel Yusufeli Karakucak Güreşleri yarın yapılacak. 35 başpehlivan ve 350 pehlivanın katılımıyla gerçekleşecek güreşlere ilginin büyük olması bekleniyor. Yusufeli Belediye Başkanı Barış Demirci ile birlikte Artvin Güreş İl Temsilcisi Mehmet Külekçi bütün güreşseverleri er meydanına davet ettiler. Geleneksel Güreş Festivalleri Artvin’in her anlamda tanıtımına da büyük katkı sağlıyor. Bu arada 9 Kasım’da yapılması beklenen Güreş Federasyonu seçimleri muhtemelen 15 Aralık’a ertelendi. Trabzonlu hemşehrimiz Dünya ve Avrupa şampiyonu Selçuk Çebi de Güreş Federasyon Başkan adaylığını daha önce açıklamıştı.


EN DÜŞÜK MEMUR MAAŞI NE KADAR OLACAK?


Yeni yılın başından itibaren hem memur maaşları hem de asgari ücret yeniden belirlenecek. Yılın ikinci yarısındaki enflasyon oranında zam alacak SSK ve Bağ-Kur emekli maaşının, OVP hesaplarına göre yüzde 13,44’lük bir artış görmesi mümkün. Ancak farklı enflasyon anketlerinde bu oranın yüzde 14,6 ile yüzde 14,43 olması da ihtimal dahilinde. Memur ve memur emekli zammı içinse tahmini hesaplanan artış oranları yüzde 9,31, yüzde 10,43 ve yüzde 12,2 oldu. Böylece en düşük memur maaşı 2025 yılında 42,855 ila 43,988 lira arasında bir seviyeye yükselecek.