A+ A-
Yorum
10

Olaylar ve Yaşananlar | 27.10.2024

Yayın Tarihi: 27.10.2024 - 09:00
Olaylar ve Yaşananlar | 27.10.2024
Kaynak:HABER MERKEZİ

İKİ TRABZONLU SİYASETÇİ NEDEN BULUŞTU?

İYİ Parti'den istifa ederek siyasete Bağımsız Ankara Milletvekili olarak devam eden Trabzonlu siyasetçi Koray Aydın önceki gün İstanbul Büyükşehir Belediyesinin Trabzonlu Başkanı Ekrem İmamoğlu'nu ziyaret etmişti. Trabzonlu siyasetçilerin bir araya gelmesi ilgi uyandırırken, ziyaretin nedeni de merak konusu olmuştu. Karadeniz Gazetesi olarak bu buluşmanın perde arkasını irdeledik. İmamoğlu’na yakın kaynaklar önemli bir iddiayı gündeme taşıdı. Gelecek dönemde CHP’nin Cumhurbaşkanı adayı olmasına kesin gözüyle bakılan İmamoğlu’na Koray Aydın’ın ve çevresinin tam destek vereceği belirtilirken diğer bir iddia da Yomra Bağımsız Belediye Başkanı olarak devam eden Mustafa Bıyık’ın CHP’ye katılması noktasında Koray Aydın’ın da devreye gireceği yönünde. Elbette bu iki iddia çok konuşulacak çok tartışılacak. Türk siyasetinde gerçekten bazen akıl-almaz gelişmeler gündemi sarsmaya devam ediyor. Bakalım daha neler göreceğiz neler

ACABA ÖYLEMİ PERDECİ HASAN VE ECZA DEPOSU

Eğer ki iddia edilen doğruysa vah ki ne vah!

Eğer ki iş iddia edilen gibi çözülecekse hepten vah ki vah!

Eğer ki Söğütlü beldesi halkı yok sayılıp perdeci Hasanın dediği uygulanmaya çalışıyorsa o zamanda tuz koktu deriz.

İddia odur ki AKP Söğütlü belde sorumlusu perdeci hasan, Selçuk ecza deposuna yol açmak yetki ve etkisini kullanarak aylardır kapalı tutulan Söğütlü beldesinin sahil bandını açtırmaya çalışıyormuş.

Yani her şey yok sayılıp Hasan beyin isteği veya talebi yerine getirilmeye çalışılıyormuş.

Ne gücü varmış Selçuk Ecza deposunun?

Ne kudretli bir depoymuş?

Konuyu yetkili kişilere Sorduk soruşturduk net bir cevap alamadık.

Biz yine sorumluluğumuzu yerine getirerek Söğütlü beldesinde  vatandaşların yaşadığı sıkıntıyı buradan siz kamuoyunun bilgisine sunuyoruz.

RİZELİLER HEM DESTEKLİYOR HEM TEPKİ GÖSTERİYOR!

AK Parti'nin en güçlü olduğu kentlerden olan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın memleketi Rize, ekonomik kriz yüzünden diğer illerde olduğu gibi geçim derdi yaşıyor. Kiraların ortalama 15 bine çıktığını söyleyen Rizeliler, emekli maaşıyla ay sonunu getirmenin ne kadar zor olduğunu her fırsatta dile getiriyorlar. Rize çayı ile zengin bir şehir. Rize'deki tarım topraklarının yüzde 90'ını oluşturan çay, yılda 3-4 kez ürün veren, hasadıyla üreticilerin ev, araba ihtiyaçlarını geçimini sağlayan bir üründü. Fakat son yıllarda yaş çaya verilen ücretin artan maliyetlere göre giderek azalması, halkın tarımdan koparak büyükşehirlerle, il ve ilçe merkezlerine göç etmesi Rize'nin bu özelliğini kaybetmesine neden oldu. Çay tarımı çoğu üretici için genellikle il dışından gelen mevsimlik işçilerle hasat edilen ek gelire dönüştü. Ekonomik sıkıntıların Rize halkını da etkilediğini fakat çay parası nedeniyle kentte krizin diğer iller kadar hissedilmediğini söyleyen bir sokak satıcısı da emekli olmasına rağmen maaşların düşüklüğü sebebiyle balon satmaya başladığını anlattı. "12,5 bin lira maaşla geçinsem balonla ne işim var benim" diyen emekli iktidarın ekonomi yönetiminin kötü olmasına rağmen alternatifinin olmadığını vurguladı. Rize'de ekonomik sorunların ciddi şekilde halkı etkilediğini kabul ederek her şeyin yine mevcut iktidarla düzeleceğini düşünen de önemli bir kesim de var. Kentin en eski kasaplarından biri halkın alım gücünün düştüğünü kaydederek "Düzelecek inşallah. Depremdir, odur budur önemli sıkıntılar oldu. Ama Reis Rize için bir şanstır. Allah'ın izniyle düzelecek, bir yere varacak. Umudumuz var" sözlerini kullandı.

YOK BÖYLE BİR SEÇİM MANTIĞI!

İstanbul’da hizmet veren Trabzon Dernekleri Federasyonu(TDF) 27 Ekim 2024 Pazar günü(Bugün) saat 14.00’te Bahçelievler Belediyesi Kongre Merkezinde 7.Olağan Genel Kurul Toplantısı seçimi yapacak .Aralık ayında yapılması gereken seçimleri baskın bir seçimle bugün yapan Trabzon Dernekler Federasyonu(TDF) Başkanı İsmail Şatıroğlu ve yönetimi her yol mubah diyerek seçimlere gölge düşürüyor .Başından beri şeffaf davranmayan rakip adaya karşı her türlü engellemeyi yapan liste vermeyen Federasyonun bugüne kadar olan faaliyetleri gelir ve giderleri ile toplumu bilgilendirmeyen Şatıroğlu başkan seçimleri kaybederim telaşı ile ne yaptığını şaşırmış durumda. Her türlü olumsuzluğa rağmen sakinliğini ve sağ duyusunu koruyan TDF Genel Başkan adayı İsmail Turgut Öksüz “Bizim için önemli olan Trabzon ve Trabzonspor camiasının birlik ve beraberliğidir. Biz İstanbul’da kurulan Trabzon Dernekleri Federasyonunu böyle bilir geçmiş dönem başkanlarına saygı duyardık. Fakat gördük ki mevcut başkan ve yönetiminin derdi Trabzon değil. Sanıyorlar hep biz zeki hep biz akılı herkes cahil. Sabrımızı fena zorladılar. Ama Allah şahit ki yaptıkları ettikleri ile sözün bittiği yerdeler. Bu acizliklerine üzülüyorum doğrusu.  Biz  herşeye rağmen seçimi kazanacak güçteyiz inşallah bugün kazanan Trabzon olacaktır” dedi.

İŞSİZLİK MAAŞI NE KADAR OLACAK?

Yeni yılda hem çalışanlar hem de emeklilerin gelirleri artacak. Ocak ayından itibaren memur maaşlarından asgari ücrete kadar birçok kesimle maaş zammı yaşanacak. Bu artışlar sadece memur, emekli ve işçi kesimiyle sınırlı kalmayıp sosyal yardımlar, tazminatlar gibi pek çok alana da doğrudan yansıyacak. Halen net 17 bin 2 lira olan asgari ücret 1 Ocak'tan itibaren artacak. Net asgari ücret, yüzde 41,5 olan enflasyon tahmini yansıtılırsa 24.058 lirayı bulacak. Eğer refah payı da eklenerek yüzde 50'lik bir artışa gidilirse 25.500 lira seviyesi aşılacak. İşsizlik maaşı son 4 aylık brüt maaş ortalamasının yüzde 40’ı oranında hesaplanıyor ve bu maaş miktarları asgari ücrete artış ile belirleniyor. Şu anda işsiz birine damga vergisi kesildikten sonra en az 7.940 TL, en fazla 15.880 TL ödeniyor. Eğer asgari ücret OVP enflasyon tahmini yani yüzde 41,5 oranında artarsa en düşük işsizlik maaşı 11.000 TL, en yüksek işsizlik maaşı 2025 yılı için 22 bin TL civarında olacak. Asgari ücretlilerin ihbar tazminatı da artacak. Örneğin 2 haftalık ihbar tazminatı 7.863 liradan enflasyon formüllerine göre 11 bin lira seviyesine yükselecek. Asgari ücretlilerin iş göremezlik ödeneği günlük yatarak tedavide 333,38, ayakta tedavide de 444,50 lira. Enflasyon formüllerine göre günlük en az yatarak tedavide 471-500, ayakta tedavide 628-666 lira aralığına çıkacak.