A+ A-
Yorum
10

Olaylar ve Yaşananlar | 29.09.2024

Yayın Tarihi: 29.09.2024 - 08:58
Olaylar ve Yaşananlar | 29.09.2024
Kaynak:HABER MERKEZİ

NE YAPACAKSINIZ TESİSİ Mİ KAPATACAKSINIZ ?

CHP Ortahisar ilçe başkanı Haluk Batmaz Araklı Entegre Katı Atık Değerlendirme ve Bertaraf Tesisi önündeki protestoların yaşandığı anda kameralara yansıyan bir görüntüye atıfta bulunarak, görüntü üzerinden Başkan Hüseyin Avni Coşkun'a yüklenmiş. Batmaz ''Araklı Belediye Başkanı Sayın Hüseyin Avni Coşkun Çebi, malum çöp olayının yaşandığı gece, çevreye verdiği zarardan ötürü katı atık tesisinin yolunu kesen Taşönü Halkını yatıştırmak ve tepkiyi azaltmak için eylemin 5. saatinde neyin sözünü verdi? Konuşmalardan anlaşıldığı kadarıyla, neden “31 Ekim, mesai bitimine kadar bekleyin” dedi? Tesisi mi kapatacaksınız? Yoksa sıkışan çöp boşaltma işleminin devamı için bir manevra mı yaptınız?'' sorularını yöneltmiş.

ERDOĞAN'DAN RİZE'YE MÜJDE

''HAKKETTİĞİ YERİ ALACAK!'' Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Uluslararası Karadeniz Rize-Ayder Forumu'nda Rize ile ilgili önemli mesajlar verdi. Erdoğan, İyidere Lojistik Merkezi’nin, Rize'deki yüksek teknolojili endüstriyel gelişim çabalarına büyük katkı sağlayacağına inandığını vurguladı. Ayrıca, Karadeniz Bölgesi'nin küresel gemi inşa pazarında önemli bir aktör haline gelmeyi hedeflediğini ifade etti. Ulaşım ve enerji koridorlarının Karadeniz üzerinden geçtiğini belirten Erdoğan, bölgenin jeostratejik öneminin önümüzdeki dönemde daha da artacağını öngördü. Ulaştırma ve lojistik altyapısının güçlendirilmesi ile bu sürecin hız kazanacağını dile getirdi.

SALTIK HAKKINDA MAHKEME KARARINI VERDİ

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne yönelik "terör" soruşturmasında, Din Alimleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (DİAYDER) üyelerine yemek kartı dağıttığı iddiasıyla yargılanan Trabzonlu hemşehirlimiz İBB Muhtarlık İşleri Daire Başkanı Yavuz Saltık, "Silahlı terör örgütüne üye olmamakla birlikte örgüte bilerek ve isteyerek yardım etme" suçlamasıyla 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle karşı karşıya kalmıştı. Ancak İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi, Saltık’ın beraatine karar vermişti. Karara savcılığın itirazı üzerine dosya istinafa gönderildi. İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 2. Ceza Dairesi, beraat kararını onayarak savcılığın itirazlarını yerinde bulmadı ve istinaf başvurusunu esastan reddetti. Böylece hemşehirlimiz İBB Muhtarlık İşleri Daire Başkanı Yavuz Saltık'ın beraati onaylanmış oldu.

KEŞKE HİZMETTE YARIŞILSA

Bir haber yaptırma, resim ve video çekip sosyal medyada paylaşma tufanı varki sormayın gitsin. Belediye başkanlarımızın whatsapp hatları gece geç saatlere kadar haber geçiyor. Cenaze, düğün, etkinlik, hediye merasimi..? Ama sahada vatandaş durumu pek öyle gözlemlemiyor. Belediye seçimleri daha geçeli çok olmadıki homurdanmalar başladı. Artık millet hizmet bekliyor, proje bekliyor... Tamam tabiki belediyeler kendi yaptıkları feliyetleri ve güzellikleri duyuracak ama şehirede önemli kaznımlar sağlanması gerekiyor. Bunca zamandır değişim bekleyen vatandaş değişim yaptığı yerlerde de umduğu hizmeti bulamayınca sesini çıkarmaya başlamış. Bizde bu haklı sezenişe kulak verip başkanlarımıza bunu hatırlatmak istiyoruz. Trabzon halkı kısır tartışmalar değil hizmet bekliyor bizden söylemesi..!

BU MİLLLETE İHANET ETTİNİZ

İYİ Parti Trabzon Milletvekili Yavuz Aydın kokarca böceğinden olumsuz yönde etkilenen fındığın fiyatınında hasat döneminin çok altına indiğini belirterek, iktidarı fındık politikaları üzerinden eleştirmiş. Aydın ''Ayağını yorganına göre uzatan üretici eylül ayında kendi bahçesinde üşümektedir. Fındık tarımıyla ilgilenen vatandaşlarımızın masraflarına değinen Aydın: işçi, gübre, patoz, ilaçlama ve dahası ile kâr yerine neredeyse zarar eden üreticinin yüzüne nasıl bakacaksınız?Bu millete ihanet ettiniz, bahçesine terini akıtan hemşehrilerimize ayıp ettiniz" sözleri ile üreticinin isyanına tercüman olmuş.

THF ÇEBİ'YE EMANET

Türkiye Hentbol Federasyonu'nun (THF) Ankara'da yapılan 6. Olağan Genel Kurulu ile 7. Olağan Mali Genel Kurulu'nda Mesut Çebi başkanlığa seçildi.Ankara'da düzenlenen genel kurulda 2025-2026 yılı tahmini bütçeleri ve faaliyetleri, federasyonun iktisadi işletmesi faaliyet ve giderleri oylanarak ibra edildi. 220 delegenin oy kullandığı Genel Kurul başkanlık seçiminde, Trabzonlu hemşehirlimiz Mesut Çebi 112 oy alarak başkan seçildi. Diğer adaylar Erhan Aras 59 oy, Uğur Kılıç ise 48 oy aldı. Bir oy geçersiz sayıldı. Çebi, "Yönetim kurulumuzla birlikte her bir fikre değer vereceğiz, tüm projeler hepimizin projesi olacak. Şeffaflık, katılımcılık ve hesap verilebilirlik benim için son derece önemlidir. Sporun tüm paydaşlarıyla istişare de bulunacak, hentbol ailesinin tüm fertleriyle üretilecek projeler hepimizin projeleri olacak. 20 senedir basketbolda, son 10 yıldır da voleybolda oluşan popülaritenin artık hentbola gelmesi gerektiğini düşünüyorum." ifadelerini kullandı.

Etiketler