A+ A-
Yorum
10

Olaylar ve Yaşananlar | 30.09.2024

Yayın Tarihi: 30.09.2024 - 09:10
Olaylar ve Yaşananlar | 30.09.2024
Kaynak:HABER MERKEZİ

SONUNDA O AYANSLARI BİRİLERİ GÖRDÜ

Trabzon’un Ortahisar ilçesi Pazarkapı Mahallesi'nde tarihi surlarda geçmişte bulunan ve kentsel dönüşüm sırasında yıkılan evlerden kalma fayans ve benzeri ev eklentilerinin görüntü kirliliği uzun süredir tartışma konusuydu. Defalarca haber olmasına ve vatandaşların şikayetine rağmen bu kötü görüntü bir türlü kaldırılamamıştı. Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, konuyla ilgili Anıtlar Kurulu ile yapılan yazışmalar sonucunda onay alındığını ve artık bu mirasa sahip çıkılarak hak ettiği değeri bulacağını belirtti. Şehrin merkezinde bulunan bu tarihi surların yeni görüntüsü ve çevre düzenlenmesi ile şehre ayrı bir hava katacak diye düşünüyoruz.

ÇAYDA REKOR KIRILDI

ÇAYKUR, 2024 yılı 3. sürgün döneminde yaş çay alımında önemli bir başarıya imza atarak hem sürgün rekorunu kırdı hem de tarihinin en yüksek 3. sürgün çay alımını gerçekleştirdi. ÇAYKUR, ayrıca, tarihinin en yüksek çay aldığı 3. dönemini yaşıyor. Genel Müdür Alim’in yaş çay alımlarında üretici odaklı politikaları ile ÇAYKUR, 3. sürgün alımları devam eden 2024 yılında bugüne kadar üreticilerden 753 bin 160 ton yaş çay alarak tarihinin en çok çay aldığı 3. yıl rekorunu kırdı. ÇAYKUR, bu yıl 3. sürgünde aldığı 260 bin 34 ton çay ile de 2021 yılını da geride bırakarak 3. sürgün dönemi rekoru kırdı ve tarihinin en fazla 3. sürgün rekoltesine ulaşmış oldu.

KALENDER GÜVEN TAZELEDİ

Saadet Partisi Rize Merkez İlçe 8. Olağan Kongresini düzenledi. Rize Gençlik Merkezi Şehit Uğur Korkmaz Konferans Salonunda gerçekleştirilen kongreye, Saadet Partisi Genel Başkan Vekili Mahmut Arıkan, GİK üyeleri Hasan Uzun ve Ümit Çebi ile YİK Üyesi Muhittin Hamdi Yıldırım, Saadet Partisi Trabzon, Artvin ve Gümüşhane il başkanlarının yanı sıra CHP Rize İl Başkanı Saltuk Deniz ve Merkez İlçe Başkanı Necati Topaloğlu, İYİ Parti Rize İl Başkanı Av. Kürşat Hacısüleymanoğlu ve Merkez İlçe Başkanı da katıldı. Saadet Partisi Rize Merkez İlçe Başkanı Mustafa Kalender tek liste ile gidilen kongrede delegelerin çoğunluğunun oyunu alıp bir dönem daha başkan seçildi.

KARADENİZ İMAMOĞLU İÇİN KENETLENDİ

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Karadeniz il örgütleri, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’na karşı yürütülen hukuki süreçlere tepki gösterdi. Yapılan açıklamada, CHP örgütlerinin geçmişte olduğu gibi bugün de haksızlıklara karşı mücadele edeceği ve hukuksuzluğa boyun eğmeyeceği mesajı verildi. Açıklamada, partinin köklü bir mücadele geçmişine sahip olduğu vurgulanırken, Ekrem İmamoğlu’nun İstanbul ve Türkiye için önemli bir figür olduğu belirtildi. Erken seçim çağrısı yapan il başkanları, ''Ekrem Başkan İstanbul’dur, Türkiye’dir. Biz, İstanbul’a ve Türkiye’ye sahip çıkacağız.'' ifadelerinde bulundu.

Etiketler