SON DAKİKA



Haber > Olaylar ve Yaşananlar > Olaylar ve Yaşananlar | 01.06.2020

Olaylar ve Yaşananlar | 01.06.2020

01 Haziran 2020 Pazartesi - 09:04




Olaylar ve Yaşananlar | 01.06.2020





GİRESUN’DA ATAMA

Memur Sendikaları Konfederasyonu'na (Memur-Sen) bağlı Belediye ve Özel İdare Çalışanları Birliği Sendikası (Bem-Bir-Sen) Giresun İl Başkanı Coşkun Musaoğlu, Giresun Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü’ne atandı.

Giresun Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü’nde 'itfaiye çavuşu' olarak görev yapan Musaoğlu'nun müdürlüğe atanması isabetli bir tercih olarak değerlendirildi. Çiçeği burnunda olan Müdür Musaoğlu, yeni koltuğuna oturdu.

Öte yandan, görevden alınan Giresun Belediyesi İtfaiye Müdürü Tahsin Avcı ise danışman kadrosuyla temizlik hizmetleri müdürlüğü emrine verildi.

İSTANBUL KOCAELİ ORDU’YU YAKTI

Ordu Valisi Seddar Yavuz, "Kovid-19 salgınının Ordu'daki son durumu" konulu değerlendirme toplantısında yaptığı konuşmada, salgınının görüldüğü andan itibaren büyük bir özveri ve fedakarlıkla görev yapan başta sağlık çalışanlarına, güvenlik personellerine ve diğer kamu görevlilerine teşekkür etti. 

Yavuz, İstanbul, Kocaeli gibi büyükşehirler ile yurt dışından gelenlerin, Kovid-19 salgınıyla mücadele kurallarına ve alınan tedbirlere riayet etmemesi nedeniyle son dönemde pozitif vakalara bir artış olduğuna dikkati çekti.

KILIÇDAROĞLU’NA CEVAP

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, sokağa çıkamayan 6 ila 14 yaşları arasındaki 20 çocukla video konferans yöntemiyle görüştü. Bir çocuğa hangi takımı tuttuğunu soran Kılıçdaroğlu, ‘Galatasaray’ yanıtını alması sonrası , “Öyle mi, yapma ya, ben Fenerbahçeliyim, ne yapacağız şimdi” dedi. Çocuğun sonrasında Bir şey olmaz, ikimiz de insanız sonuçta" şeklindeki yanıtı gülümseten anlara neden oldu.

Kılıçdaroğlu, altı yaşındaki Kerim’e "Keyfin nasıl? Durgun görünüyorsun" diye sordu. Küçük çocuktan "Çünkü sıkıldım" yanıtı alan Kılıçdaroğlu, birinci sınıfta olduğunu öğrendiği Kerim’e "Sınıfta kızlar mı yoksa erkekler mi daha yaramazdı" diye sordu. "Erkekler" yanıtını alan Kılıçdaroğlu gülmesini engelleyemedi.

Kılıçdaroğlu, pandemi süreci öncesi futbol okuluna gittiğini anlatan bir başka çocuğa da hangi takımı tuttuğunu sordu. "Galatasaray" yanıtını alan Kılıçdaroğlu, “Öyle mi, yapma ya, ben Fenerbahçeliyim, ne yapacağız şimdi” demesi üzerine çocuğun "Bir şey olmaz, ikimiz de insanız sonuçta" yanıtı üzerine "Güzel, teşekkür ederim" diyerek güldü.
Fransa’dan katılan 9 yaşındaki Şayel Uladı ile de kısa süre Fransızca sohbet eden Kılıçdaroğlu, sohbetin sonunda "Mutlu ve huzurlu bir gelecek diliyoruz hepinize. Hoşça kalın, sizi seviyoruz" diyerek vedalaştı.

DİYANET’TE HAZIRLANIYOR

Millî Eğitim Bakanlığı (MEB), tüm dünyayı tehdidi altına alan Covid-19 salgını nedeniyle okulların 2019-2020 eğitim öğretim yılında açılmayacağını duyururken Diyanet, yatılı Kuran kurslarını açmak için harekete geçti.

Kursların, 15 Haziran’da açılması, 27 Eylül’de ise eğitimi tamamlaması öngörüldü. Kararın altında imzası olan Diyanet İşleri Başkanlığı Eğitim Hizmetleri Genel Müdürü Kadir Dinç, alınan karara ilişkin sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, ‘Cuma bereketi’ yorumunu yaptı.

Kursların, kayıtlı yatılı öğrenci sayısının yüzde 30’u ile hizmete başlayacağı, süreç içerisinde kapasitenin yüzde 50’sinin aşılmayacağı bildirildi. Alınacak bazı tedbirler ise şöyle sıralandı:

-Kurslarda mutlaka ateş ölçer bulundurulacak ve belirli aralıklarla öğrencilerin ateş ölçümü yapılacak.
-Kurs içerisinde bulunan klima ve havalandırmalar çalıştırılmayacak, kapı ve camlar açık tutularak kurs içerisinin sürekli havalandırılması sağlanacak.
-Bu süreçte çiğ sayfa (saman kağıt) sayısının mümkün olduğunca az tutulması ve pişmiş sayfalara (beyaz kağıt) yoğunluk verilmesine özen gösterilecek.
-Cemaatle kılınacak namazlarda fiziki mesafe kurallarına dikkat edilecek.
-Öğrencilere zorunlu olmadıkça izin kullandırılmayacak. 

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap