SON DAKİKA



Haber > Olaylar ve Yaşananlar > Olaylar ve Yaşananlar | 02.08.2024

Olaylar ve Yaşananlar | 02.08.2024

02 Ağustos 2024 Cuma - 07:11




Olaylar ve Yaşananlar | 02.08.2024





AK PARTİ TRABZON’DA TOPLANIYOR!

AK Parti Trabzon’da yarın Genişletilmiş İl Danışma Meclisi Toplantısı düzenleyecek. Milletvekilleri, belediye başkanları, il ve ilçe başkanları tam kadro bu toplantıda olacak. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu ile Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu da toplantıda yer alacak. 31 Mart yerel seçimlerinin analizi AK Parti Trabzon il ve ilçe başkanlığı seçimleri öncesi son durum ile birlikte bölgemizde çay ve fındık üreticilerinin sorunları, beklentileri, sağlık-eğitim ve turizm konusunda yaşanan sıkıntılar, esnafın yaşadığı kriz ve vatandaşların geçim sıkıntıları bakalım toplantının gündeminde yer alacak mı? 3 Ağustos Cumartesi günü saat 11.00'de Radisson Blu Hotel'de gerçekleştirilecek toplantıya keşke en azından üreticiler-esnaf-sendikalar ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri de katılım gösterebilse...

KTÜ GÜNDEME GELECEK Mİ?




AK Parti kadrolarının tam kadro toplanacağı Danışma Meclisi Toplantısı sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan’a sunulmak üzere bir rapor çıkması bekleniyor. Raporda KTÜ de gündeme gelecek. Şu sıralar Rektörlük seçimi heyecanı yaşanan KTÜ için AK Parti ve MHP cephesindeki görüşler de etkili olacaktır diye düşünüyoruz. Mevcut rektör Prof. Dr. Hamdullah Çuvalcı ile yola devam edilmesi noktasında her iki cepheden de olumlu bir görüş yok. Beklenti KTÜ’de yeni bir rektör, yeni bir heyecan ve yeni bir sayfa açılması noktasında. Bakalım bu durum nasıl dikkate alınacak, şehrimiz, bölgemiz ve ülkemiz için çok önemli olan Karadeniz Teknik Üniversitesi ile samimi, dürüst ve doğruları içeren bir rapor çalışması yapılacak mı?

ÇEBİ’NİN BABA ACISI




AFAD Destek Hizmetleri Daire Başkanı Gökhan Çebi bir süredir tedavi gören hasta babası Muhsin Çebi’yi kaybetti. Merhumun cenazesi bugün cuma namazına müteakip Araklı Merkez Camiinde kılınacak cenaze namazı sonrası aile mezarlığında toprağa verilecek. Karadeniz Gazetesi ailesi olarak merhuma Allah’tan rahmet, Ankara bürokrasisinde başarılı çalışmalarıyla takdirtoplayan Trabzonlu hemşehrimiz Gökhan Çebi’ye ve ailesine de başsağlığı diliyoruz.

ORTAHİSAR BELEDİYESİ BORCU NE KADAR?

CHP Yerel Yönetimler ve Dirençli Kentlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gökan Zeybek, belediyelerin SGK ve vergi borçlarına yönelik açıklamalarda bulundu. 31 Mart 2024 Yerel Seçimleri’ne kadar SGK’nın gündeminde olmayan borçların, “En düşük emekli aylığının 12 bin 500’de tutulmasının utancını gizlemek için” hatırlandığını belirten Zeybek, açıklanan borç miktarının SGK’nin 2024 yılı gelir tahminin yalnızca yüzde 3’ünü oluşturduğunun altını çizdi. İktidarın, emekliler ile CHP’li belediyeleri karşı karşıya getirmeye çalıştığını savunan Zeybek, “SGK’nın amacı CHP’li belediyelerin vatandaşa hizmet etmesini engellemek mi?” diye sordu. 31 Mart 2024 Yerel Seçimlerinde CHP’ye geçen belediyelerin borçları da listelendi. Trabzon Ortahisar Belediyesi de listede 498 milyon TL borçla yer aldı.




ALO VEKİLİM ULAŞAMIYORUZ!

31 Mart Yerel seçimlerinin ardından yeniden Borçka Belediye Başkanı seçilen Ercan Orhan, AK Parti Artvin Milletvekili Faruk Çelik ile yalnızca bir kez görüştüğünü belirtti. Faruk Çelik ile yaptığı görüşmede yapılacak projeler ve birlikte yürütülmesi gereken çalışmalar hakkında konuştuklarını söyleyen Orhan, “Bunun dışında beni aradığını hatırlamıyorum” dedi. Siyasi polemik yaratmak istemediğini ifade eden Başkan Orhan, “Seçim bitti, artık Artvin için birlikte çaba göstermeliyiz” şeklinde konuştu. Eski bakan AK Parti Artvin Milletvekili Faruk Çelik’e kendi partisinin belediye başkanları da ulaşmakta zorlanıyor. Çelik’in yerel seçim kırgınlığı devam ederken AK Parti Artvin İl Başkanı Fatih Tahtalı ve yönetimin hala görevde kalması Artvin’de AK Partilileri adeta çileden çıkartıyor. AK Parti şehirde her geçen gün kan kaybediyor.




2.5 MİLYON KİŞİ SIRA BEKLERKEN!

Dev bütçesi ve fahiş harcamalarıyla eleştirilen Diyanet İşleri Başkanlığı, hac konusunda yaptığı ayrıcalıklarla da tartışmaların odağına oturdu. Milyonlarca yurttaş hac için sıra beklerken onlarca kişiyi, “mücamele” adı verilen özel vizeyle hacca götüren Diyanet’in tartışmalı bir uygulaması daha belirlendi. VIP umre turu ile adından söz ettiren Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’ın eşi Seher Erbaş, defalarca hacca gitti. 2017 yılında başkanlığa atanan ve Diyanet İşleri Başkanı olarak ilk haccını 2018 yılında yapan Ali Erbaş, gittiği beş hacca eşini de kuraya sokmadan götürdü. Ali Erbaş’ın eşi Seher Erbaş 2018, 2019, 2022, 2023 ve 2024 yıllarında Erbaş’a eşlik ederek hac görevi için Mekke’ye seyahat etti. Seher Erbaş, 2020 ve 2021 yıllarında Covid-19 salgını nedeniyle hac yapılamadığı için Mekke’ye gitmedi. Toplam 2,5 milyon kişi hac sırası beklerken Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’ın eşi Seher Erbaş’a ayrıcalık tanınması tepkilere neden oldu
Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap