SON DAKİKA



Haber > Olaylar ve Yaşananlar > Olaylar ve Yaşananlar | 03.03.2021

Olaylar ve Yaşananlar | 03.03.2021

03 Mart 2021 Çarşamba - 10:03




Olaylar ve Yaşananlar | 03.03.2021





HER ŞEY BİZİM ELİMİZDE

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, önceki akşam düzenlenen kabine toplantısının ardından, kademeli normalleşmenin kurallarını açıkladı. Trabzon, Giresun, Rize, Ordu gibi illerimiz ‘kırmızı’ bölgede… Yani bu illerde yüksek risk devam ediyor. Fakat, yüksek riskin devam etmesine rağmen cumartesi günü sokağa çıkma yasağı kaldırıldı. Bu yasak, pazar günü ile sınırlandırıldı. Yani, herkes kendi tedbirini artık kendisi almalı. Cumartesi günü işi olmayan yine dışarı çıkmamalı. Sosyal mesafe, hijyen, maske kuralına riayet edilmeli. Vaka sayısı ne kadar erken düşerse, bölgedeki normalleşme süreci o kadar hızlanır. Her şey bizim elimizde.

DUALAR PROF. DR. MATARACI İÇİN

Türkiye’nin en çok tanınan kalp cerrahlarından biri olan, Trabzon’un sevilen ismi, Ahi Evren Göğüs Kalp ve Damar Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin temel taşlarından Prof. Dr. İlker Mataracı’nın beyin kanaması sonucu yoğun bakıma kaldırıldığını öğrendik. Türkiye’nin birçok yerindeki hastaya adeta şifa dağıtan Mataracı’nın ani rahatsızlığı sevenlerini bir hayli üzdü. Sosyal medyada çok sayıda isim Mataracı’ya geçmiş olsun dileklerini iletti, onun için dua istedi. Yoğun bakımda tedavisi devam eden Mataracı’ya bizler de acil şifalar dilerken, yeniden hastaları, dostları ve sevenleriyle buluşacağı günün gelmesini temenni ediyoruz.

O PROJE ‘NEFES’ OLUYOR

Trabzon’un en önemli projelerinden biri hiç şüphesiz Çömlekçi Kentsel Dönüşüm Projesi. Milletvekillerinden Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu’na birçok isim, şehrin çehresini değiştirecek ve kenti genişletecek olan dev projenin üzerine titriyor. Öyle ki, dün inşaat alanını takip etme, çalışmaları görme fırsatımız oldu. Çömlekçi projesinin şu anki gidişatını 3 kelimeyle özetlemiş olsak; ‘Hız, özveri ve çalışkanlık’ diyebiliriz. Biliyoruz ki, projenin en yakın takipçisi Başkan Murat Zorluoğlu. Projeyi sürekli takip ediyor, ettiriyor. Bu projenin, bu denli ilerlemesi ve ilk etabıyla birlikte alanın adeta dümdüz edilmesi bile Trabzon’a bir ferahlık kattı. Gerçek şu ki, ikinci etabını merakla bekliyoruz.

DİRENİŞ, ASENA, AKŞENER

28 Şubat süreciyle ilgili birçok mesaj yayımlandı. İYİ Parti Yomra İlçe Başkanı Zekeriya Akgül’ün mesajı ise sosyal medyada en çok konuşulanlar arasında yerini aldı. Ne dedi Akgül? “28 Şubat sürecinde darbecilere direnen 'asena'dır Meral Akşener” ifadesini kullandı ve şöyle devam etti: “Kendisini tehdit eden cuntacı generallere en ağır cevabı yollayan 'içişleri bakanı'dır Meral Akşener. 28 Şubat postmodern darbesinin yıl dönümünde, merhum Başbakanımız Necmettin Erbakan'ı rahmetle anıyor, Genel Başkanımız Sayın Meral Akşener'e, topluma örnek olan dik duruşu nedeniyle şükranlarımı sunuyorum. O günlerde imam hatip lisesi öğrencisi bir genç olarak, bugün Meral Akşener ile aynı yolda yürümekten onur duyuyorum.”

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap