SON DAKİKA



Haber > Olaylar ve Yaşananlar > Olaylar ve Yaşananlar | 10.07.2024

Olaylar ve Yaşananlar | 10.07.2024

10 Temmuz 2024 Çarşamba - 09:22




Olaylar ve Yaşananlar | 10.07.2024





KARADENİZ ÜRETİCİNİN SESİ OLDU!

Geçen yıl levant kalite fındık için kilogram başına 82 lira artı 2 lira 70 kuruş destekleme ücreti olarak açıklanan Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) alım fiyatı maliyeti karşılamadığı gerekçesiyle tepki çekmişti. Tarım Bakanlığı ve Ziraat Odaları rekolte ve maliyet fiyatını henüz açıklanmazken üreticiler fındığa en az 200 lira fiyat verilmesini bekliyor. Karadeniz Gazetesi olarak üreticiye bir sorduk bin ah işittik; Murat Demir “Eğer bu sene beklentimiz yerine gelmezse beş kardeşiz beşimizde seneye fındık toplamama kararı alacağız” Hüseyin Yurdagül “Çay üreticisi gibi mağdur olmak istemiyoruz. Hükümetten destek ve anlayış bekliyoruz” Fatma Aygül “Bin-bir zahmetle topladığımız fındık değerini bulmalı üretici kazanmalı” Ferhat Yolgören “Beklentimiz karşılanmazsa seneye kimse bağ-bakçeye inip fındık toplamaz”

GELECEK YILDA ÜRETİM YAPABİLELİM!

Trabzon Fındık Üreticileri Derneği Başkanı Suat Bayraktar, fındık için an az 200 lira alım fiyatı beklediklerini söyledi. Yaptıkları hesaplamada kilogram başına fındık maliyetinin 165 lirayı bulduğunu ifade eden Bayraktar, "Bunun üzerine en az yüzde 25 kâr koyulduğunda da 206,5 lira olur. Bizim de beklentimiz fındığa en az 200 lira verilmesidir. Türkiye'nin dünyadaki üretiminin yüzde 70'ine sahip olduğu bir ürün için üreticiye maliyetinin altında bir fiyat verilmesi insani açıdan kabul edilemez. Üretici ürününden kar etmeli ki gelecek yıl da üretim yapabilsin" dedi. 

CHP BİRİNCİ PARTİ ÇIKIYOR

Yöneylem Araştırma, 26-30 Haziran tarihleri arasında genel seçim anketi yaptı. 2 bin 400 kişiyle gerçekleştirilen araştırmada kararsızlar ve oy kullanmayacaklar oransal olarak dağıtıldıktan sonra ortaya çıkan oy oranları oldukça dikkat çekici. Bir süredir anketlerde birinci parti olarak çıkan CHP, Yöneylem Araştırma'nın anketinde de önde görünüyor. CHP yüzde 34,5 ile birinci parti konumunda yer alırken AK Parti yüzde 31 ile ikinci parti oldu. MHP'nin ve DEM Parti'nin oy oranı yüzde 9,1 olurken, İYİ Parti'nin oy oranı ise yüzde 4,4 olarak kaydedildi. Zafer Partisi yüzde 4, Yeniden Refah Partisi yüzde 3,8, TİP ise yüzde 1,1 oy oranına sahip.

ERKEN SEÇİM İÇİN TARİH VERDİLER

CHP erken seçim için düğmeye bastı ama AK Parti cephesinde durum biraz farklı. AK Parti kaynakları ekonomiye odaklandıklarını belirterek erken seçim için tarih verdi. Özel’in 2026 önerisini değerlendirmeyeceklerini belirten kaynaklar, “Ama 2027 başından itibaren seçimlerin yenilenmesi konusunda bir değerlendirme yapılır. Normalde 2028 Mayıs ayında yapılması gereken seçimler bir yıl veya altı ay geriye çekilebilir” ifadelerini kullandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın üçüncü kez adaylığı için seçimlerin yenilenmesi kararının Meclis tarafından nitelikli çoğunlukla (360) alınması gerektiğini hatırlatan AK Parti kurmayları, "Bu konular henüz hiçbir şekilde bizim gündemimizde değil. Ne yeri ne de zamanı. 2027 yılına geldiğimizde Meclis kararı ile mi gidilecek, ya da Cumhurbaşkanı mı karar alacak? Ancak o zaman konuşulur. Şu anda yapılan bütün tartışmaların içi dolu değil" diye konuştu

EMEKLİLERE ŞARTLI İNDİRİM!

Geçtiğimiz günlerde Trabzon Büyükşehir belediyesi tarafından 'Emeklilere Müjde' adı altında bir açıklama yapılmış 'EYOF Sosyal Tesislerinde  gerçerli olmak üzere yüzde 20’lik indirim uygulamasının bütün emekliler için geçerlidir denilerek “Emeklilerimizi tesislerimize bekliyoruz” mesajı verilmişti. Tesislere giden hem 65 yaş üstü hemde emekli olan bir vatandaşımız tesislerde bu indirimden yararlanmak istemiş ama yararlanamamış. Sebebi ise indirimden yararlanmak için E-Devlet uygulamasından girip belediyeler sekmesinden emekli olduğunuzu ispat eden bir işlem yapmanız gerekiyor karşılığı almış. Emekli vatandaşımız nufüs kağıdını, emekli olduğuna dahil kartı göstersede 'Bunlar ispat sayılmaz, bir dahaki sefere indirimden yararlanırsınız' karşılığı ile kasadan tam fiyat alınarak gönderilmiş. EYOF'a gidecek olan emeklilerimize bir uyarı E-Devleten gerekli işlemleri yapıp emekli olduğunuzu ispat etmeden sakın kasaya gitmeyin indirim alamazsınız bizden söylemesi.

HABER MERKEZİ

Beğendim
0
Sevdim
1
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap