SON DAKİKA



Haber > Olaylar ve Yaşananlar > Olaylar ve Yaşananlar | 12.07.2020

Olaylar ve Yaşananlar | 12.07.2020

12 Temmuz 2020 Pazar - 10:04




Olaylar ve Yaşananlar | 12.07.2020





TAŞBİLEK’İN AÇIKLAMASI

Harşit çayının bir kolu olan Karamustafa deresinde geçtiğimiz günlerde meydan gelen balık ölümleri hakkında Gümüşhane Valiliği suç duyurusunda bulundu. Gümüşhane Valisi Kamuran Taşbilek konu hakkında gazetemize yaptığı açıklamada, ”Yıldız madenle ilgili işlem yaptık. Tarım mevzuatı açısından suç duyurusunda bulunduk. Soruşturma yürütüyoruz. Tarım il müdürlüğümüz olarak balık ölümlerinin olduğu an olaya müdahale ettik. Çevre Şehircilik Müdürlüğümüz çevre açısından, Tarım İl Müdürlüğümüz tarım ve su ürünleri açısından soruşturma başlattı.

Ayrıca su kirlettiği için idari para cezası uyguladık. Maden firmasının yaptıkları hoş şeyler değil. Tüm bunları kapsayan bir suç duyurusunda bulunduk dedi.

FINDIKLI BELEDİYESİ’NDEN FLAŞ KARAR

Cumhuriyet Halk Partisi’nin Rize’deki tek kalesi olan Fındıklı Belediyesi, Sakarya’da meydana gelen faciaların ardından belediye olarak havai fişek kullanmama kararı aldığını açıkladı. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan CHP Rize İl Başkanı Saltuk Deniz, bu kararın tüm belediyelere örnek olması gerektiğini belirterek  “Havai fişek fabrikasında 9 işçi kardeşimizin vefatından sonra belediyelerde başlayan ve Fındıklı Belediyemizin de uygulamaya koyduğu Havai Fişek kullanmama kararını Rize'deki tüm belediyelerimiz içinde geçerli olması için çağrıda bulunuyoruz. Rize'deki tüm belediyelerimiz gelin hep birlikte etkinliklerde havai fişek kullanmama kararı alın” dedi.

VATANDAŞLARDAN ÇEBİ’YE ÇAĞRI

Trabzon’un Araklı ilçesinde vatandaşlar, Araklı Belediye Başkanı Recep Çebi’ye çağrıda bulunarak yeni TOKİ konutlarının yapılması için talepte bulundular. Vatandaşlar, “Bizim bu şartlarda ev sahibi olmamız çok zor. TOKİ, Araklı’da 50 daire yapıyor bu yetersizdir. 3 bin kişi müracaat etti. Araklı Belediye Başkanı Recep Çebi’ye sesleniyoruz. Araklı Özgen Mahallesinde yapılan proje afetxedeler içindi. Bu konuda yardım istiyoruz” dediler.

KARSLI, DİYANET BAŞKAN YARDIMCISI OLDU

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla Diyanet İşleri Başkanlığı Yardımcılığına yapılan atama kararı Resmi Gazete'de yayımlandı. Diyanet İşleri Başkanlığında boş bulunan Başkan Yardımcılığına Rizeli Prof. Dr. İbrahim Hilmi Karslı atandı. Öte yandan Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi (RTEÜ) İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Abdurrahman Haçkalı, Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulunda görevlendirildi.

ARAKLI’YA BİR MÜJDE

Araklı Sanayi Sitesi Başkan Vekili Yunus Taşkın’dan ilçe halkına müjde geldi. Taşkın, Araklı’da eksikliği hissedilen Araç Muayene İstasyonu’nun Sanayi Sitesi’nde bu ay içerisinde hizmet vermeye başlayacağını müjdeledi. Taşkın, “Araç Muayene İstasyonunun eksikliğini fazlasıyla hissediyorduk. İlçemizde artık hizmet vermeye başlayacak. Artık ilçemizdeki vatandaşlar, araçlarını ilçemizde muayene ettirebilecek. Başka ilçelere gitmelerine gerek kalmayacak. Ayrıca gün içerisinde muayeneden geçemeyen araçlar, Sanayi Sitesinde tamir edilerek muayeneden geçebilecek” dedi.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap