SON DAKİKA



Haber > Olaylar ve Yaşananlar > Olaylar ve Yaşananlar | 14.06.2024

Olaylar ve Yaşananlar | 14.06.2024

14 Haziran 2024 Cuma - 08:05




Olaylar ve Yaşananlar | 14.06.2024





YUSUFELİ BARAJI’NI YİNE LİMAK ALDI!

10. Bölge Trabzon Diğer Özel Bütçeli Kuruluşlar Karayolları Genel Müdürlüğü, 29 Mart’ta Yusufeli Barajı relokasyon yolları 1. kısmında bulunan T14 tüneli için servis yolu yapımı için ihaleye çıktı. Pazarlık usulüyle yapılan ihaleyi 169 milyon 700 bin TL’ye Limak İnşaat Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi aldı. Limak Holding bünyesinde faaliyet yürüten şirket bugüne kadar yalnızca inşaat alanında 26 kamu ihalesine imza attı. Bu ihalelerin toplam bedeli 12 milyar 176 milyon 866 bin TL oldu. Yusufeli Barajı’na ilişkin yapılan ihalelerin bazıları şu şekilde: 3 Ağustos 2012: Yusufeli Barajı için ilk ihale DSİ tarafından “Yusufeli Barajı ve HES İnşaatı” adı altında düzenledi. İhaleyi 486 milyon 875 bin TL’ye Limak İnşaat, Cengiz İnşaat ve Kolin İnşaat iş ortaklığı aldı. 9 Mayıs 2013: DSİ, Yusufeli Barajı ve HES geçici bağlantı yolları için pazarlık usulüyle ikinci bir ihale düzenledi. Bu ihale ise 31 milyon 712 bin TL’ye Limak İnşaat aldı. 30 Mart 2018: DSİ, “Yusufeli Barajı ve HES İkmali” adı altında başka bir ihale düzenlendi. Bu ihale ise 1 milyar 428 milyon TL’ye Limak’a verildi. 9 Nisan 2021: “Yusufeli Barajı ve HES Tamamlama ve Mansap Düzenlemesi” adı altında düzenlenen bir ihale 1 milyar 299 milyon TL’ye yine Limak İnşaat’a verildi.

ZABITAYA  SAYGINLIK KAZANDIRDI

Ernul Aslan Ortahisar Belediye Zabıta Müdürlüğü görevine atandıktan sonra zabıta kurumunda ciddi bir saygınlık ve disiplin hakim oldu. Ernul Müdür ve ekibini kutluyoruz. Bu hem personele hem de şehre ciddi bir kazanım sağlayacak. İşini düzgün doğru ve ön yargılardan arınarak yaptıkça başarı da kendiliğinden geliyor zaten. Trabzon Ortahisar Belediyesi içinde Zabıta Müdürlüğü önemli bir mihenk taşı. Kurumlar ne kadar özverili çalışır, işini düzgün yaparsa başarı da arkasından gelir. Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Kaya da bu yönde önemli bir şans.

TRABZON BİLETTE VAR OTELDE YOK!

2024 yılının Kurban Bayramı için tatil süresi 9 gün olarak açıklandı. 9 günlük tatili fırsat bilenler ise tatil merkezlerine uçak ve rezervasyon için harekete geçti. Kurban Bayramı için yapılan uçak bileti satışlarında yüzde 40 oranında artış yaşandığı belirtilirken, tatilcilerin ikinci tercihi ise Trabzon oldu. Antalya’dan sonra en fazla uçak bileti satışı Trabzon’a yapıldı. 9 günlük bayram tatilinde uçak bileti satışlarında Trabzon’dan sonra üçüncü sırada Van ve dördüncü sırada da Bodrum yer aldı. Otel rezervasyonlarında da tatilcilerin ilk tercihi Antalya olurken, Trabzon bu konuda sıralamaya giremedi. Tatil için Trabzon’a uçak bileti alan turistlerin otel rezervasyonu için aynı tercihi yapmadığı görüldü.

DENETİMLER SÜRECEK KAÇAKLARA GÖZ AÇTIRILMAYACAK

Karadeniz Gazetesi olarak şehrin sorunlarını bu köşeden sık sık taşımaya ve talepleri yetkili kurumlara iletmeye devam ediyoruz. Turizm konusunda ise ayrı bir hassasiyet gösteriyoruz. Trabzon’da turizm adı altında merdiven altı ve kaçak tesislere yönelik uyarılarımız, tepkilerimiz ve çağrılarımız cevap bulmaya başladı. İşini hakkıyla yapan işletmelerin sesi olmaya devam edeceğiz. Turizm bizim için olmazsa olmazımız. 10-11 Haziran 2024 tarihlerinde, jandarma ve emniyet bölgelerinde faaliyet gösteren otel ve günübirlik konaklama tesislerine (apart, stüdyo daire, rezidans, bekarevi vb.) yönelik kapsamlı bir denetim gerçekleştirilmişti. Toplamda 69 otel ve 290 işletmeye ait bin 310 günü birlik adrese yönelik yapılan denetimler yaz boyunca sürecek.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap