SON DAKİKA



Haber > Olaylar ve Yaşananlar > Olaylar ve Yaşananlar | 22.05.2022

Olaylar ve Yaşananlar | 22.05.2022

22 Mayıs 2022 Pazar - 08:42




Olaylar ve Yaşananlar | 22.05.2022





GÜZEL İŞLER OLACAK

Doğu Karadeniz Kalkınma ve Strateji Geliştirme Derneği (DOKASGED) seçimli olağan kurulunu gerçekleştirdi. Derneğin yönetim kurulu başkanlığını 3 yıl süreyle Erhan EROĞLU üstlenecek. Derneğin sosyal medya hesaplarında yönetim organlarının oluştuğu bir doküman paylaşıldı. Kadrodaki isimlere baktığımızda birbirinden değerli birçok insanın olduğunu görüyoruz. Eroğlu’nun hibe projeleri uzmanı olması derneğin yakın zaman içerisinde nitelikli faaliyetler yapacağını doğruluyor. Mesai arkadaşımı Furkan Yiğit’te Eroğlu’nun denetim kurulu üyeleri arasında yer aldı. Hem Eroğlu’na hem mesai arkadaşımız Yiğit’e hayırlı olsun diyoruz.

ARDEŞEN’DE KUYRUK KRİZİ

Çaykur Genel Müdürlüğü ile Ardeşen Nakliyeciler Kooperatifi arasında yaşanan kriz, önceki gün çay üreticilerini mağdur etti. Çaykur Genel Müdürlüğü ile S.S. 2 Nolu Ardeşen Nakliyeciler Kooperatifi nakliye ücreti konusunda anlaşamayınca kontak kapattı. Çay ambarlarındaki çayların fabrikalara nakli gerçekleşmeyince ambarlardaki çay alımları Çaykur tarafından durduruldu. Topladıkları çayları ambarlara satamayan üreticiler, kendi araçları ile çaylarını Işıklı Çaykur çay fabrikasına taşıyıp satmak isteyince bölgede 1 kilometrelik kuyruk oluştu. CHP Fındıklı İlçe Başkanı Kadirhan Kadıoğlu ve CHP Ardeşen İlçe Başkanı Faruk Buçan ile fabrika önüne giden CHP Rize İl Başkanı Saltuk Deniz, bu duruma tepki göstererek “Gördüğümüz bu manzara kabul edilebilir değildir. Bu işin sorumlusu Çaykur Genel Müdürlüğü’dür. Çünkü sezon açılmanda önce nakliyeciler ile anlaşma yapılması gerekiyordu. Ne nakliyecileri ne de vatandaşları mağdur edemezsiniz” ifadelerini kullandı.

ÖZTÜRK HEYELAN BÖLGESİNDE

AK Parti Giresun Milletvekili Sabri Öztürk, Dereli ilçesindeki Aksu Vadisi'nde bulunan köyleri ziyaret etti. Milletvekili Öztürk Aksu Vadisi'nde yer alan Alancık, Pınarlar, İkisu, Tamdere, Kızıltaş ve Uzundere köylerini ziyaret ederek tahrip olan yol ve tarım arazileri gibi alanlarda incelemelerde bulundu. Öztürk yaptığı açıklamada “Daha önce çok daha büyük afetler yaşanan bölgemizde devletimiz büyüklüğünü göstermiş ve çok daha güzel bir Dereli ilçesi inşa etmiştik. Yine bu hasarlarımızın da hızlı bir şekilde giderileceğini, hem AFAD ve ilgili bakanlıklar düzeyinde hem de ilimizdeki ilgili kurumlarımızla konunun takipçisi olacağımızı belirtmek istiyorum” dedi. Öte yandan Öztürk, yağıştan etkilenen Kuzalan Milli Parkında da incelemelerde bulunduğunu, burada da gerekli çalışmaların yapıldığını bildirdi.

GİRESUN’DA KRİZ ÇIKTI

Giresun Eynesil Belediye Başkanı Ahmet Latif Karadeniz, İlçe Kaymakamı İdris Koç’un halkın gözü önünde üzerine yürüyerek, şahsını tehdit ettiğini ve ilçeye geldi geleli sistematik olarak belediye ile uğraştığını ileri sürdü. Başkan Karadeniz, CHP Giresun İl Başkanlığında düzenlediği basın toplantısında, Kaymakam Koç’un Adalet ve Kalkınma Partisi zırhına bürünerek, şahsı ile uğraşarak, Eynesil Belediyesi’nin hizmetlerini engellemeye çalıştığını öne sürdü. Eynesil Belediyesi olarak iktidarı muhalefeti tüm siyasi partilerle uyum içerisinde çalıştıklarının altını çizen Karadeniz, “İpleri Eynesil eski belediye başkanının elinde olan kaymakam ilçenin huzurunu kaçırıyor” dedi.

ÇAYDA YEVMİYELER BELLİ OLDU

Rize Valiliği, ilgili Kamu Kurum Kuruluşları ve Rize Artvin İl  ve  ilçe  Ziraat  Odalarının katılımıyla gerçekleşen toplantıda 2022 yaş çay hasadında çalışacak işçilere ilişkin tavsiye niteliğinde bazı kararlar alındı. Alınan kararlara göre, yaş çay hasadında konaklama sağlanmayan durumlarda çay toplama işlerinde çalışacak işçilere yaş ve cinsiyet ayrımı yapılmaksızın öğle yemeğinin verilmesi ile en az 250 kg çay toplama ve toplanan çayı çay alım yerine getirerek satma işinin de gerçekleştirilmesi şartı ile günlük 350 TL işçiye ödenmesi tavsiyesinde bulunuldu.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap