SON DAKİKA



Haber > Olaylar ve Yaşananlar > Olaylar ve Yaşananlar | 23.03.2021

Olaylar ve Yaşananlar | 23.03.2021

23 Mart 2021 Salı - 09:10




Olaylar ve Yaşananlar | 23.03.2021





AK PARTİ’DE DEĞİŞİM

AK Parti'nin "İnandığın Yolda Yürü" sloganıyla Ekim 2020'de başlattığı ve 81 ilin 25'inde il teşkilatı başkanlarının değişimiyle sonuçlanan kongre süreci tamamlanıyor. 7. Olağan Büyük Kongre yarın "Türkiye için güven ve istikrar" sloganıyla gerçekleştirilecek. Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın tek aday olduğu kongrede yeni bir MKYK oluşturulacak. 50 kişiden oluşan MKYK'da yüzde 50-60'ı bulan değişim yaşanacak ve partinin 'A takımı' olan 16 kişilik Merkez Yürütme Kurulu (MYK) üyeleri de belirlenecek. AK Parti kulislerine göre, şu an yaklaşık yarısının milletvekillerinden oluştuğu MKYK'da bu defa milletvekili ağırlığı azalacak. Hızlı karar almak için MYK Ankara'da ikamet eden isimler arasından tercih edilecek.

BAYRAKTUTAN YANGIN BÖLGESİNDE

CHP Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan, Yusufeli ilçesinde yangın bölgesini ziyaret ederek vatandaşlara destek oldu. Hasar tespit çalışmasında bulunan Bayraktutan, vatandaşların taleplerini dinledi. Bayraktutan, yaptığı açıklamada “Yusufeli Dereiçi köyümüzün ardından Yusufeli Merkez’deki Belediye Lojmanlarında çıkan yangında hasar gören bölgeye geçtik, yangını fark ederek daha büyük bir alana yayılmasını engelleyen Funda Börekçi kızımızla ve vatandaşlarımızla bir araya geldik, bölgede incelemelerde bulunduk” dedi.

RİZE BELEDİYESİ’NDEN UYARI

Rize Belediyesi, Belediye Başkanı Rahmi Metin'in adı ve fotoğrafı kullanılarak sahte bir Facebook hesabı açıldığının tespit edildiğini bildirerek bu sahte hesabın dikkate alınmaması gerektiği konusunda vatandaşlara uyarıda bulundu. Rize Belediye Başkanlığından konu ile ilgili yapılan uyarıda, "Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin'in adı ve fotoğrafı kullanılmak suretiyle sahte bir Facebook hesabı açıldığı ve vatandaşlara mesaj gönderimlerinde bulunulduğu tespit edilmiştir. Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin'in hesaplarından bu şekilde mesajlar gönderilmemiştir. Belediye Başkanı Rahmi Metin ismiyle gelen alakasız mesajlara itibar edilmemelidir. Açılan bu sahte hesapla alakalı yasal süreçler başlatılmış olup kamuoyunun bilgisine sunarız" ifadelerine yer verildi.

ENGİNYURT’TAN FAİZ TEPKİSİ

Demokrat Parti Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt, “Faiz haramdır, mücadele etmek gerekir diyen hoca efendi! Senin bildiğini AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Ak Partili bakanlar bilmiyor mu? Fetva ile devlet yönetiliyorsa, geç ekonominin başına, kurtar hepimizi. Ayasofya imamlığı artık seni kesmez, hadi hocam bekliyoruz seni! Abi nasıl bir kafa? Suçlu hep karşı mahalle. Memleket yangın yerine dönmüş. Suçlu hep karşı mahalle. Esnaf perişan, sanayici panikte, işsizlik can yakıyor, açlık kapıya dayanmış, gençlerin psikolojisi bozulmuş. Suçlu karşı mahalle. Karşı mahalle kadar taş düşsün başınıza” paylaşımında bulundu.

ÇAYKUR’DA BAŞVURULAR BAŞLADI

Kısa adı ÇAYKUR olan Çay İşletmeleri Genel Müdürlüğü’nün Rize, Artvin, Trabzon ve Giresun'daki yaş çay fabrikalarında istihdam edilmek üzere çay eksperliği veya çay tarımı ve işletme teknolojisi bölümü mezunu 200 çay eksperi ve 300 beden işçisi (tahmil tahliye) olmak üzere 500 mevsimlik işçi kapsamındaki iş başvuruları dün başladı. ALO 170 ve İŞKUR’un internet sitesi http://www.iskur.gov.tr üzerinden yapılacak başvurular 26 Mart Cuma akşamı saat 23.59’da sona erecek. Başvuruda bulunacak adayların ilanın açıldığı günün öncesi olan 21 Mart 2021 tarih itibarıyla Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi’ndeki adresleri geçerli olacak.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap