SON DAKİKA



Haber > Olaylar ve Yaşananlar > Olaylar ve Yaşananlar | 23.07.2024

Olaylar ve Yaşananlar | 23.07.2024

23 Temmuz 2024 Salı - 09:09




Olaylar ve Yaşananlar | 23.07.2024





KTÜ DEĞİŞİMİ HAK EDİYOR!

Mevcut rektör Prof. Dr. Hamdullah Çuvalcı ile birlikte KTÜ içerisinde ve farklı yerlerde görev yapan yaklaşık 30 aday Ankara’da YÖK başkanlığında mülakata girdi. Adayların projelerini anlattığı mülakatlar sonucunda YÖK heyetinin belirleyeceği bir grup profesör listesi sıralama yapılarak Cumhurbaşkanlığına sunulacak. Tabi artık Türkiye’de bu işler biraz formalite olarak görülüyor. Çünkü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan YÖK'ün belirlediği listeden rektör ataması yapmak zorunda değil. Eğer isterse hiç başvuru yapmayan bir akademisyeni bile rektör olarak atayabilir. Öte yandan KTÜ’de mülakata katılan akademisyenler sürecin nasıl geçtiği ile ilgili ser verip sır vermiyormuş. KTÜ’de hem öğretim üyeleri idare hem de öğrenciler cephesinden baktığımızda rektör değişimi noktasında ısrarlı ve kararlı bir duruş var. Bakalım bu talepler ve beklentiler sonuca nasıl yansır.

BU NASIL DENETİM?




Denetimli serbestlik yasasından yararlanan 1 milyon 719 bin 693 kişiden 6 bin 695'inin yeniden suç işlediği ortaya çıktı. Beylikdüzü'nde iş görüşmesine giden 23 yaşındaki Erva Raziye Asar, daha önce bir cinayetten yargılanıp adli kontrol şartıyla serbest bırakılan Fetih Dağlı tarafından öldürülüp cesedi 6 parçaya bölünmüştü. Bu vahşetin yankıları sürerken denetimli serbestlik yasasından yararlanan 1 milyon 719 bin 693 kişiden 6 bin 695'inin de yeniden suç işlediği ortaya çıktı. CHP Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç, Adalet Bakanı Yılmaz Tunç'un yanıtlaması istemiyle Meclis'e soru önergesi verdi.

TRABZON KAÇINCI SIRADA?




Üniversitelerde bu yıl toplam 1 milyon 58 bin 345 kontenjan bulunuyor. Bu yıl 8-9 Haziran'da düzenlenen 2024-YKS'ye 3 milyon 120 bin 870 aday başvurdu. Temel Yeterlilik Testi'ne (TYT) 2 milyon 819 bin 362, Alan Yeterlilik Testi'ne (AYT) 1 milyon 776 bin 496, Yabancı Dil Testi'ne (YDT) ise 171 bin 90 aday girdi. Üniversite Araştırmaları Laboratuvarı (ÜNİAR) 2024 yılının Öğrenci Dostu Üniversite Şehirlerini belirledi. Türkiye Üniversite Öğrenci Memnuniyeti Araştırması’yla 6 Şubat depremlerinde zarar gören 11 il dışındaki 70 ildeki üniversitelerde öğrenim gören 40 bin öğrenci ile görüşülerek sonuçlara ulaşıldığı belirtildi. ÜNİAR'ın araştırmasına göre Türkiye'deki öğrenci dostu ilk 20 kentin sıralamasında 82 puanla Trabzon 15.sırada yer aldı

İHMAL Mİ KAZA MI?

Artvin’de herkesi üzen ölüm olayı ile ilgili savcılığın başlattığı araştırma ve soruşturma devam ediyor. Baraj gölüne Türk somonu yetiştiriciliği yapan şirkette dalgıç olarak çalışan 29 yaşındaki İlker Topaloğlu, kafes kontörlü için tüple dalış yaptı. Bir süre sonra çıkmayınca çalışma arkadaşları Topaloğlu'nu kafeslere takılmış halde buldu. Tüpü biten ve havasız kalan Topaloğlu, Artvin Devlet Hastanesine kaldırıldı. Hastanede yoğum bakımda 7 gün kalan Topaloğlu yaşam mücadelesini kaybetti. Genç dalgıcın ölüm haberi ailesi ve sevenlerini üzerken savcılık konuyla ilgili inceleme başlattı




ARTIK HİÇ KİMSE RACON KESEMEYECEK!

Spor yorumcusu Ahmet Çakar, İbrahim Hacıosmanoğlu'nun TFF Genel Kurulu'nda başkan seçilmesiyle ilgili gündeme bomba gibi düşen sözler sarf etti. Hacıosmanoğlu'na oy veren Çakar, seçim sürecinin perde arkasını anlattı. "Futbol asla sadece futbol değildir" diye sözlerine başlayan Çakar, şöyle devam etti: İbrahim Hacıosmanoğlu göreve başladı, artık kimse racon kesemeyecek. Ali Koç çıkıp da 'Riva'-dakileri tokatlarız' diyemeyecek. Derse sıkıysa gel yap derler adama. Kendisi deli dolu bir adamdır. Mafya falan da değildir. Mafya, devlet yürü dediği kadar mafyasın. Gerisi boş.
Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap