SON DAKİKA



Haber > Olaylar ve Yaşananlar > Olaylar ve Yaşananlar | 25.06.2022

Olaylar ve Yaşananlar | 25.06.2022

25 Haziran 2022 Cumartesi - 08:09




Olaylar ve Yaşananlar | 25.06.2022





ALTINIŞIK’IN ÇAĞRISI

Merkezi Almanya’da bulunan Avrupa Trabzon Dernekler Federasyonu göç tarihinin 61.yılı nedeniyle yönetim kurulu olarak duygusal bir açıklama yaptı. ATDF Başkanı Salih Altınışık, “Bu gelenler ne Alamancı nede tuzu kuru olan insanlardır. Bunların her biri yıl 12 ay memleket hasreti ile izini iple çekiyorlar. Geldikleri ülke ise kendi ülkeleridir. Göç tarihimizin 61. yılında anavatanlarına hasret gidermeye kardeşleri ile buluşmaya gelmektedirler. Bu gerçeklerden hareketle lütfen Avrupalı Trabzonlulara turist muamelesi yapmayın! Unutmayın! Onlarda o coğrafyanın bir parçasıdırlar." Okulların tatile girmesi, yaz tatilinin gelmesi ve kurban bayramı nedeniyle Trabzon ve Karadeniz illerine gitmesi bölgede ciddi bir canlılık yaratıyor.

GÜLTEPE’Yİ KUTLADI

Trabzon Ticaret Borsası Meclis Başkanı Sebahattin Arslantürk ve Yönetim Kurulu Başkanı Eyyüp Ergan geçtiğimiz günlerde Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM)’nin başkanlığına seçilen Mustafa Gültepe’ye kutlama mesajı gönderdi.  Arslantürk ve Ergan Gültepe’ye başarılar dileyerek ihracatçıların ülke ekonomisine yapmış oldukları katkının önemine vurgu yaptılar.  Mesajda, “TİM Başkanlığına seçilmenizden büyük mutluluk duyduk. Kalkınma hareketimizin başarıya ulaşarak, dünyanın en gelişmiş ekonomileri arasında yer alabilmemizde hiç şüphesiz ürettiklerimizi dünyaya pazarlayarak döviz kazandıran ihracatçılarımızın önemi büyüktür. Yönetim Kurulu arkadaşlarınız, meslektaşlarımızla birlikte bu amaca yönelik başarılı çalışmalar yapacağınıza inanıyor, bu duygu ve düşüncelerle iyi çalışmalar diliyoruz” denildi.

UZUNALİOĞLU: FINDIK 70 LİRA OLSUN

CHP İl Başkanı Gültekin Uzunalioğlu beraberinde Merkez İlçe Başkanı Murat Bektaş, İl genel meclisi grup başkan vekili Mehmet Yılmaz ve Belediye meclis üyesi Ahmet Yusufağaoğlu ile birlikte parti il binasında basın toplantısı düzenledi. Uzunalioğlu, partisinin iktidara yürüdüğünü belirttiği konuşmasında CHP olarak fındıkta maliyet hesabını yaptırdıklarını ve 1 kilogram fındığın 70 lira olarak fiyatının açıklanmasını istediklerini kaydetti. Uzunalioğlu “Fındık 3.5 dolar olarak bugüne kadar hesaplandı. Dolar her gün yön değiştiriyor” dedi.

BULUT’TAN HASTANEYE İNCELEME

Giresun İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Muhammet Bulut, geçtiğimiz günlerde uzman doktor eksikliğiyle gündeme gelen Görele Op. Dr. Ergün Özdemir Devlet Hastanesini ziyaret etti. Müdür Bulut beraberinde Sağlık Hizmetleri Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Tuncer Öztürk, Destek Hizmetleri Başkanı Mehmet Şahin ve Sağlık Hizmetleri Başkan Yardımcısı Dr. Ersin Karadeniz ile birlikte hastanede incelemelerde bulunarak, hastalarla görüştü. Bulut, hastane yöneticileri ve çalışanlarıyla ise bir değerlendirme toplantısı gerçekleştirdi.

RİZE’DE DERELER ISLAH EDİLİYOR

Rize Belediyesi, kentte geçmiş yıllarda aşırı yağışlar sonucu yaşanan su taşkınlarını da göz önüne alarak, şehir merkezinden geçen derelerde başlattığı dere ıslah çalışmalarının kalan bölümlerinde çalışmalarına devam ediyor. Rize Belediyesinden yapılan açıklamada ise önceki dere yatağı genişliğinin iki katına çıkartıldığı ve menfezlerden temiz su akışının sağlanması için rusubat önleyici tersip bentlerinin yapıldığı ıslah çalışmalarının başladığı günden itibaren kentte su taşkınlarının yaşanmadığı kaydedilerek yapılan çalışmaların önemine vurgu yapıldı.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap