SON DAKİKA



Haber > Olaylar ve Yaşananlar > Olaylar ve Yaşananlar | 25.07.2024

Olaylar ve Yaşananlar | 25.07.2024

25 Temmuz 2024 Perşembe - 08:17




Olaylar ve Yaşananlar | 25.07.2024





TRABZON’DAN KOCAELİ’NE!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, 9 Ağustos itibarıyla Trabzon-Kocaeli direkt uçuşlarının başlayacağını söyledi. Bakan Uraloğlu, Pegasus Havayolları tarafından 9 Ağustos ile 20 Eylül tarihleri arasında her cuma günü düzenlenecek olan uçuşların ilk etapta 7 hafta süreyle planlandığını açıkladı. Uraloğlu, Trabzon’dan 06.00’da kalkacak uçağın Kocaeli’ne bir saat 50 dakika sonra ulaşacağını belirterek, “Kocaeli’den hareket edecek uçak da sabah saat 08.25’te kalkış yapacak ve yolcular sadece bir saat 30 dakika içerisinde 09.55’te Trabzon’a varmış olacaklar. Şehirlerarası otobüslerle yaklaşık 14 saat süren 995 kilometrelik mesafeyi bir buçuk saate indiriyoruz.” şeklinde konuştu.

ÇAY ÜRETİCİSİ DERTLİ!




ÇAYKUR'un kontenjanı kaldırıp kaldırmayacağı merak ediliyor. Üreticilerin bir bölümünün hasadı tamamlamasıyla birlikte, ÇAYKUR'un bu hafta içinde kontenjansız ve limitsiz serbest alıma geçmesi bekleniyor. Üretici ise dertli ve öfkeli. Rizeli çay üreticisi Hüseyin amca tepkisini şu sözlerle dile getirdi: “Rize Ardeşen, Arhavi, Pazar’- daki bütün çay fabrikaları kapalı. Niye kapalı? Millet iki gündür fabrikalara çay veremiyor, yazık değil mi? Zaten çaya az zam verdiler, şimdi de çayları almıyorlar. Bir fabrikada var 20 işçi, 20 işçi nasıl işi bitirsin?” Daha önce hiç söze girmemiş biri söze giriyor; “Bu iktidar sermaye yanlısı. Sermaye yanlısı iktidarın işçiye, emekçiye faydası olmaz. Bize vereceği zammı sermayeye heba ediyor. Maaşlarımız biraz yüksek diye susuyoruz.”

VEFASIZLIK İSTİFA GETİRDİ!




Türkiye Futbol Federasyonu'nda İbrahim Hacıosmanoğlu'nun yönetiminde yer alan Bayram Saral, anlaşmazlıklar ve görüş ayrılıkları nedeniyle görevinden ayrıldığını açıklamıştı. Avukat Bayram Saral, İstanbulspor Başkanı Ecmel Faik Sarıalioğlu ile birlikte İbrahim Hacıosmanoğlu için çalıştı. Bu çalışmaya rağmen Hukuk İşleri kendisine verilmeyince Bayram Saral kendisine ayıp edildiği düşüncesiyle istifa etti. MHK'nın başına Ferhat Gündoğdu'nun getirilmesi de Saral'ın kararında etkili oldu. Saral, yaptığı açıklamada “Yaklaşık 4 ay boyunca devam eden demokratik hak arayışı mücadelemizde bizlere destek veren tüm kulüp başkanları ve yöneticilerine, TFF delegelerine, bütün çalışma arkadaşlarımıza en içten şükranlarımı arz eder, haklarını helal etmelerini dilerim” ifadelerini kullandı.

KARADENİZ MÜZİĞİ DİYE YUTTURUYORLAR!

Kadın sanatçının az olduğu Doğu Karadeniz’de kendi olanakları ile kemençe ve bağlama çalmayı öğrenen İlknur Yakupoğlu, 20 yıldır türküleriyle Karadeniz kadınlarına ses oluyor. Trabzon Tonyalı hemşehrimiz son zamanlarda Karadeniz müziğinin yozlaştığını dile getirerek şunları söyledi: “Yöremizin kendine has ritmi ve enstrümanları bulunan ve kesinlikle otantik bir gırtlak gerektiren müziğimiz bu işin ehli olmayan adamlarca erozyona uğratılıyor. Bu erozyonda payı olan sözde sanatçılar, yaptıkları hatanın farkında olamayacak kadar cahiller. Hem ses rengi hem yöre dili hem de kullanılan enstrümanlar bakımından bölgemizle hiç alakası olmayan bu acayip müzikleri insanlar Karadeniz müziği diye algılıyorlar.”




MERKEZ SAĞ PARTİLERİ DİKTATÖR!

DEVA Partisi’nin Eylül ayında yapılması planlan 2. Olağan Büyük Kongresi’nde genel başkanlığa aday olduğunu açıklayan partinin Partisi Genel Sekreter Yardımcısı Avukat Salih Efe, “Bizim merkez sağ partilerin hepsi böyle, hepsi diktatör. Dışarıdan çok demokrat görünürler ama merkez sağ partilerin geleneği böyledir, kimse onlara karşı çıkamaz. Yarı peygamber rolündeler ve eleştirenler aforoz edilir” şeklinde çok tartışılacak bir açıklamada bulundu.




KARŞILIKSIZ ÇEKTE PATLAMA!

Kredi faizlerinin artması ile bozulan nakit akışı, ticareti zora sokmaya başladı. Bankalara ibraz edildiğinde karşılıksız çıkan çek sayısında bu yıl patlama yaşanıyor. Geçen yıl genel seçimlerin ardından ekonomi yönetiminde yaşanan değişiklik sonrası uygulanmaya başlayan sıkı para politikasının ardından 2023 yılının son aylarına doğru karşılıksız çek ve protestolu senetler başladı. Karşılıksız çekler uzun zaman sonra dikkat çeken boyutlara ulaştı. Bankalara ibraz edildiğinde karşılıksız çıkan çek sayısı bu yılın ilk altı aylık döneminde yüzde 78,7 oranında artarak, 62 bin 597’den 111 bin 886’ya kadar yükseldi. Karşılıksız çıkan çeklerin parasal tutarı ise yüzde 254 oranında artarak 19 milyar liradan 67,9 milyar liraya kadar çıktı.
Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap