SON DAKİKA



Haber > Olaylar ve Yaşananlar > Olaylar ve Yaşananlar | 26.10.2021

Olaylar ve Yaşananlar | 26.10.2021

26 Ekim 2021 Salı - 08:44




Olaylar ve Yaşananlar | 26.10.2021





REKTÖR TÜRKMEK YENİDEN BAŞKAN

Türkiye Bocce, Bowling ve Dart Federasyonu (TBBDF) Başkanlığının 5. Olağan Genel Kurulu 81 delegenin katılımıyla yapıldı. Başkanlık seçimine tek aday olarak giren Bayburt Üniversitesi Rektörü Mutlu Türkmen, bütün delegelerin oyunu alarak ikinci kez federasyon başkanı oldu. Rektör Türkmen, genel kurulda yaptığı konuşmada; 2005 yılından bu yana gerçekleştirilen çalışmalara ilişkin bilgi verdi. Bocce, bowling ve dart paydaşlarının büyük destekleriyle çok önemli projelere imza attıklarını ifade eden Türkmen; "Attığımız adımlarla, geliştirdiğimiz projelerle bocce, bowling ve dart sporunun ve sporcularının geleceğine sahip çıkmayı misyon edindik. İkinci dönemde projelerimize kaldığımız yerden devam edeceğiz. Destek veren herkese teşekkür ediyorum. Hayırlı olsun” dedi.

CHP’Lİ ARDAL: ÇOK ÇALIŞMAK ZORUNDAYIZ

CHP Kadın Kolları Genel Başkanlığının düzenlediği ‘Kotalar Bize Dar Hedefimiz İktidar’ Çalıştayı Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun da katılımıyla Aydın Kuşadası’nda gerçekleştirildi. Çalıştayda CHP Rize İl Kadın Kolları Başkanı Nurdan Ardal da hazır bulundu. Çalıştay ile ilgili açıklamalarda bulunan Ardal, “Tüm illerimizden gelen çok değerli kadın kolları il başkanlarımızın  kendi yerel siyasetleri, illerinde yaşadıkları sorunları ve değerlendirmelerini dinledik. Rize CHP Kadın Kolları olarak, ilimizin sorunlarını beklentilerini CHP teşkilatı olarak şehrimizde yaptıklarımızı ve yapacaklarımızı çalıştayda aktardık. Biz kadınlar olarak bir adım öne çıkıp siyaseten daha çok çalışarak çocuklarımıza Cumhuriyetimizin kurum ve kuralları ile yönetilecek bir ülkeyi tesis etmenin en temel görevimiz olduğuna karar verdik. Atatürk’ün dediği gibi, çok çalışmak zorundayız. İktidara kadınlarla birlikte yürürken gücümüze ve bilgimize değer katan bu değerli çalışma için Kadın Kolları Genel Başkanımız Sayın Aylin Nazlıaka’ya ve tüm örgütümüze çok teşekkür ediyoruz” dedi.

GÜLTEKİN’DEN İDDİALARA CEVAP

Giresun Çaldağ beldesi eski belediye başkanı Osman Kılıç, Doğu Karadeniz Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı (DOKAP) tarafından İl Özel İdaresine 2 proje karşılığında verdiği 10 milyon liranın kaybolduğunu iddia etmişti. İddialarla ilgili açıklama yapan DOKAP Başkanı Hakan Gültekin, “Biz şahıslara ödeme yapmayız. Biz il özel idareleri, belediyeler ve üniversitelerin yaptıkları projeleri destekleriz. Projeler karşılığı verdiğimiz paralarda sene sonu banka ipotekli olur. Zaten ortada kaybolan bir para da yok. Yol yapım çalışmaları 2 yıldan bu yana mahkeme tarafından durdurulmuştu. Mahkeme yürütmeyi durdurma kararını yeni kaldırdı. Bundan sonra yol çalışmaları yeniden başlayacak. Bugüne kadar yapılan işler karşılığındaki hak edişler ödenecek. Yapılmayan bir işe ödeme yapılmaz. Kurumlar harcamaları bize resmi evrakları ile birlikte verirler” dedi.

BAYRAKTAR’DAN UYARI

Fiskobirlik Yönetim Kurulu Başkanı Lütfi Bayraktar, piyasada Giresun kalite fındık satmak isteyen firmaların öncelikle Fiskobirlik'ten bu marka adı altında satış yapabileceğine dair tescil belgesi almalarının zorunlu olduğuna dikkati çekti. Bayraktar, şöyle konuştu: "Belgesi olmadan 'Giresun kalite fındık' ismiyle satış yapan firmalara yönelik denetim faaliyetlerimizi aralıksız sürdürüyoruz. Bu doğrultuda coğrafi işaret tescil belgesi olmadan satış yapan firmalar için de ciddi cezalar söz konusu. Giresun fındığının pazarlanmasına yönelik alınacak tek belge coğrafi işaretli ürün adının kullanım hakkı belgesi ve bu belge de sadece Fiskobirlik tarafından verilmektedir."

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap