SON DAKİKA



Haber > Olaylar ve Yaşananlar > Olaylar ve Yaşananlar | 27.08.2020

Olaylar ve Yaşananlar | 27.08.2020

27 Ağustos 2020 Perşembe - 09:09




Olaylar ve Yaşananlar | 27.08.2020





TÜRKMEN’DEN FLAŞ ÖNERİ

Akçaabat eski belediye başkanı Şefik Türkmen’den Trabzon’un dinamiklerine flaş bir öneri geldi. Yeni tıp fakültesinin Akçaabat’ta hizmete açılması gerektiğini belirten Türkmen, “Hem batı ilçelerinin kolay ulaşımı hem de hizmetin dengeli dağılımı açısından yeni tıp fakültemizin Akçaabat Devlet Hastanesi’nde hizmete başlaması uygun olacaktır. Akçaabat’ın Trabzon merkezine yakınlığı, hastane binasının ana yol güzergahında bulunması, fakültenin gelişimine olumlu yönde katkı sağlayacaktır. Akçaabat’ın eski devlet hastanesi büyük oranda boş bekletilmektedir. Yaklaşık 5 bin metrekare toplam kullanma alanı bulunan bu binadan da yararlanılabilecektir. Diğer yandan yeni devlet hastanemizin etrafında bulunan mevcut binaların da hastane hizmetlerinde kullanılması mümkündür. İleriye dönük olarak, Düzköy yolunda bulunan Tekel binaları, gerekli tadilatlar yapılarak kullanılabilecektir. Tekel binaları, yaklaşık 40 dönüm bir arsa üzerinde 35 bin metrekare kapalı alana sahiptir. Mevcut durumda burası çok düşük bir kapasite ile kullanılmakta, istihdam açısından bölgemize önemli bir katkısı bulunmamaktadır. Konunun kamuoyuna mal edilerek, yetkililerce takip edilmesi gerekmektedir” dedi.

ŞENTÜRK: SİYASET HAREKETLENECEK




İYİ Parti Ordu İl Başkanı Ekrem Şentürk, partisinin Ordu’daki yol haritasıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Ordu’nun hakkını korumak için çalışacaklarını belirten Şentürk, “Ordu’da siyaset İYİ Parti ile birlikte hareketlenecek. Bunu niçin söylüyorum? Ordu’da bugüne kadar halkın yüksek teveccühlerine sahip olmuş diğer siyasi partilerimiz, İYİ Parti kuruluş sürecine kadar halk nazarında çok yoğun bir emek sarf etmediler. Yani oy toplamak için kapı kapı gezmediler, el sallama ile bu işi bitirdiler. Biz kapı kapı dolaşacağız ve ülkenin problemlerini, dertlerini anlatacağız. Halktan yetki ve talep arzu edeceğiz. İYİ Parti'nin kuruluş amaçları Ordu seçmen beklentilerine çok uygun. Çünkü biz Kuvayi Milliye ruhu ile Cumhuriyetin kurucu değerleriyle Ordu’da ve Türkiye'de milletin hayrına olan bir yönetim tarzı benimsemiş durumdayız” dedi.

ORTAHİSAR’A ÇEBİ




Trabzon AK Parti’de il başkanlığı için de isimler ortaya çıkmaya başladı. Faruk Kanca’nın ardından Uğur Aydın’ın ismi de il başkanlığı için parti kulislerinde konuşulmaya başlandı. İki ismin de bu görevi yapacak kadar siyasi tecrübesi olduğu biliniyor. Partililerin ikisinden birinin aday olması yönünde beklentisi olduğu iddia ediliyor. İl kongresinde elbette Genel Başkan Recep Tayyip Erdoğan’ın işaret edeceği isim tek aday gösterilecek. Parti içerisinde yeni bir heyecanın yaşanması için mevcut yönetimin yenilenmesinde fayda olduğu görüşü hakim. Diğer taraftan Ortahisar ilçe başkanlığı için aday olması yönünde kendisine baskı yapılan Selahattin Çebi bir adım öne çıkıyor. Çebi’nin her kesime karşı gösterdiği yaklaşım, Cumhurbaşkanı’nın milletle bütünleşme adına gösterdiği yolda attığı adımlar onu ön plana çıkarıyor. Ortahisar için reklamın iyisi kötüsü olmaz anlayışı içerisinde adı seslendirilen Hasan Dilekoğlu’na ise parti içerisinde sıcak bakılmadığı da iddialar arasında.

GÜMÜŞHANE ÜNİVERSİTESİ ÇITAYI YÜKSELTTİ

İspanya Ulusal Araştırma Konseyi’nin bünyesinde faaliyet gösteren “Webometrics Ranking Web of World Universities” tarafından yapılan araştırmalarda Gümüşhane Üniversitesi 97’nci sırayla ilk yüze giren üniversiteler arasında yer aldı. Rektör Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek, “Üniversitemiz; akademik ve idari personelimizin yanı sıra öğrencilerimizin de göstereceği performansla çok daha başarılı çalışmalara imza atacaktır. Bu başarıdan dolayı üniversitemizin tüm değerli çalışanlarını tebrik ediyor, başarılarımızın katlanarak devam etmesini temenni ediyorum” dedi. 
Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap