SON DAKİKA



Haber > Olaylar ve Yaşananlar > Olaylar ve Yaşananlar | 28.06.2024

Olaylar ve Yaşananlar | 28.06.2024

28 Haziran 2024 Cuma - 08:32




Olaylar ve Yaşananlar | 28.06.2024





CORA HATA YAPMAK İSTEMİYOR

Ak Parti 26. Ve 27. Dönem Trabzon Milletvekili Salih Cora’nın adı iyiden iyiye il Başkanlığı için geçmeye başladı. Cora  Cumhurbaşkanıyla görüştükten sonra yaptığı sosyal medya paylaşımı kulisleri heyecanlandırdı. Kendi ise beklemede. Konu ile ilgili her hangi bir açıklaması yok.
Salih Coranın en önemli özelliklerinden biriside  siyasete genç yaşta başladı ve çok tecrübe kazandı. Ve halen  de genç. Bundan dolayıda her daim hedefleri olmaktadır. Kendisine son durum nedir diye sorduğumuzda, Cora  Genel Başkanımız Cumhurbaşkanımızın emrindeyim diyor. Belliki Siyasi zamanlamada hata yapmak istemiyor.
Salih  Cora, aynı zamanda partinin teşkilatlanmasında kritik ve önemli bir görevi var. Rize’nin koordinatörü, yani genel merkez Rize ile ilgili karar verecekse, Cora’nın Rize ile ilgili raporunu önemli arz ediyor.
 Cora, bu görevi ile ilgili raporunu Cumhurbaşkanına verdi. Verdikten sonra da, birlikte fotoğraf çektirdi. Çektirdiği fotoğrafı sosyal medyasında şu açıklama ile paylaştı.
“Genel Başkanımız ve Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ile Ak Parti il başkanlığı atamaları ile ilgili genel merkezimizde il koordinatörü olarak görüşme yaptık. Cumhurbaşkanımızın tüm Trabzon’a selamı var. İlk ziyaretimi Trabzon’a yapacağım dedi. Atama yapılan tüm illerimize yeni dönem hayırlı olsun. Yeni il başkanımıza başarılar dilerim..”Dedi
Cora’nın bu açıklaması, Trabzon’a il başkanı olarak atandı şeklinde algılandı. Siyasi kulisler, bir anda hareketlendi. Cora ve ekibi onlarca hayırlı olsun telefonu aldı. Oysa, yapılan paylaşımın, ataması yapılan 7 il başkanıyla ilgili olduğu anlaşıldı. Salih Cora bu fotoğraf ve açıklaması ile Trabzon’da siyasi gündemi belirlemiş oldu.

HALUK BATMAZ FARKI!

CHP Trabzon Ortahisar İlçe Başkanı Haluk Batmaz son dönemde klasik alışa-gedik siyasetin dışına çıkarak doğru ve dikkat çeken hamleler yapıyor.31 Mart yerel seçimlerin kazanılmasında yönetimi ve partililerle birlikte büyük pay sahibi olan Batmaz her şeyden önce samimi-doğal ve egosu yok. CHP’nin Trabzon vitrini artık yenileniyor değişiyor. Sabah-akşam içi boş kısır tartışmalardan  ve dedikodudan öteye geçemeyen bazı partililer kişisel kaprisleri yüzünden partiye destek değil köstek oluyorlardı. Şimdilerde işin rengi değişti. Bir taraftan Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Kaya diğer taraftan Ortahisar İlçe Başkanı Haluk Batmaz iki önemli değer olarak CHP’ye renk ve güç katıyor. Partililer umarız bunun farkında olur

KENDİNE GEL VEKİL BEY!

İYİ Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Mustafa Gürban, sosyal medya hesabından  Trabzon ve Rizelileri hedef alan bir mesaj mesaj paylaştı. X adlı platformadaki hesabından paylaşım yapan Gürban, “Türkiye’de ayrılcalıklı ve rahat yaşamanın, kariyerinde hızlı yükselmenin 3 yolu var!
1 - Rizeli olmak
2- Trabzonlu olmak
3 - Suriyeli olmak” ifadelerini kullandı.
Bu ifadeler hem Rize cephesinden hem de Trabzon cephesinden büyük tepki toplarken Gürban’ın söylediklerimin ve yazdıklarımın arkasındayım tavrı ise daha büyük kriz yarattı. İYİ Parti Gaziantep Milletvekiline sanırız en doğru en net cevabı İYİ Parti Trabzon Milletvekili Yavuz Aydın vermiştir diye düşünüyoruz



İPTAL OLACAĞINI KARADENİZ YAZMIŞTI


Genel başkan Temel Karamollaoğlu’nun görevi bırakacağını açıklamasının ardından Saadet Partisi 3.Olağan Kongresi 30 Haziran’da Ankara’da yapılacaktı. Genel başkanlık için Milli Görüş’ün merhum lideri Prof. Dr. Necmettin Erbakan’ın son Teşkilat Başkanı olan ve şu an Parti Sözcülüğü görevini yürüten İstanbul Milletvekili Birol Aydın ve Saadet Partisi Teşkilat Başkanı ve Kayseri Milletvekili Mahmut Arıkan yarışacaktı.. Fakat parti içindeki tartışmalar adaylık kavgaları ve ortaya atılan iddialar yüzünden kongrenin yapılmasının mümkün olmayacağı kongrenin Sonbahar ayına erteleneceğini  bu köşeden dile getirmiştik .Öyle de oldu Saadet Partisi kongresi iptal oldu .Bir özel kulis bilgisi daha verelim. Kongrenin iptal olmasındaki etkenlerden biri de eski Genel başkan Mustafa Kamalak’ın aday olarak ortaya çıkması. 30 Ekim 2016 tarihinde Saadet Partisi 6. Olağan Kongresi'nden sonra genel başkanlık görevini Temel Karamollaoğlu'na devreden Kamalak Saadet Partisi kongresinde yeniden Genel Başkan adayı olacak

HABER MERKEZİ

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap