SON DAKİKA



Haber > Olaylar ve Yaşananlar > Olaylar ve Yaşananlar | 29.03.2021

Olaylar ve Yaşananlar | 29.03.2021

29 Mart 2021 Pazartesi - 08:29




Olaylar ve Yaşananlar | 29.03.2021





KIRMIZI ÇİZGİ

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun "30 Mart'ta kırmızı çizgimizi çekiyoruz" mesajının nedeni ortaya çıktı. İçişleri Bakanlığı'ndan uygulama için valiliklere yazı gönderildi. Kavşak giriş ve çıkışları ile yaya ve okul geçitlerine yaklaşırken yavaşlamak, varsa buralardan geçen veya geçmek üzere bulunan yayalara durarak ilk geçiş hakkını vermeye dikkat çekmek ve farkındalık oluşturmak amacıyla “30 Mart’ta kırmızı çizgimizi çekiyoruz” uygulaması gerçekleştirileceği belirtildi.

HAMZAÇEBİ’DEN ÖNERGE

Özelleştirildikten sonra Milli Piyango ile ilgili tartışmalar ve iddiaların ardı arkası kesilmiyor. CHP Milletvekili Akif Hamzaçebi, Milli Piyango’nun Demirören Grubu ile İtalyan şirketi Sisal’e devriyle ilgili Meclis araştırması açılmasını isteyen önergesini TBMM Başkanlığı’na sundu. Hamzaçebi, yapılan zamlar ve çeşitliliği artırılan oyunlara rağmen hasılatın sözleşmede verilen taahhüdün çok gerisinde kalacağını belirterek, “Milli Piyango bayiliği, özellikle de seyyar Milli Piyango bayiliği yapan çok sayıda dar gelirli vatandaşımız ile aileleri mağdur olmuştur. Sözleşmede yaklaşık 15.000 piyango-şans oyunları ve 5.000 İddaa olmak üzere toplam 20.000 bayinin haklarının korunmasına yönelik bir şarta yer verilmemiş, özelleştirmenin ardından bayilerin prim oranları ve kâr marjı düşürülmüştür. Öte yandan Sisal Şans A.Ş. hasılat taahhüdünü gerçekleştiremediği gibi Milli Piyango bilet satışları da düşmüştür. Milli Piyango’da doğru gitmeyen bir şeylerin olduğu açıktır" dedi.

ÖKTENAY’IN TEPKİSİ

DEVA Partisi Ordu İl Teşkilatı Kurucu Başkanı Ercan Öktenay, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Kadına şiddet konusunda Ordu’da yaşanan Ceren Özdemir cinayetinin hafızalarda tazeliğini koruduğunu belirten Öktenay, “Genel başkanımız Ali Babacan’ın da kamuoyu ile paylaştığı gibi DEVA Partisi olarak kadına yönelik şiddetle mücadelede Türkiye’nin imza attığı bütün uluslararası anlaşmaların arkasındayız. İstanbul Sözleşmesi kesinlikle muhafaza edilmelidir” ifadelerini kullandı.

TİYATROLAR GÜNÜ

AK Parti Trabzon eski milletvekili Ayşe Sula Köseoğlu, Dünya Tiyatrolar Günü dolayısıyla tüm sanatçıları kutlayarak, Atatürk’ün “Sanatsız kalan bir milletin hayat damarlarından biri kopmuş demektir” sözlerini paylaştı. Köseoğlu, mesajında şu ibarelere yer verdi: “Açılsın perde! Gelsin alkışlar! Tiyatroya emek veren tüm sanatçılarımızın ve tiyatroya gönül verem tüm tiyatroseverlerimizin Dünya Tiyatrolar Günü kutlu olsun.”

GEDİKLİ ÜZDÜ

AK Parti Trabzon Milletvekili ve TBMM Çevre Komisyonu Başkanı Muhammet Balta, “AK Parti Akçaabat önceki dönem ilçe yönetim kurulu üyesi Yaşar Gedikli'nin vefatını üzüntüyle öğrendim. Yaşar kardeşimize Allah'tan rahmet, başta ailesi olmak üzere, teşkilatımıza ve tüm sevenlerine sabır diliyorum. Mekânı cennet olsun” dileğinde bulundu. Gedikli’ye Allah’tan rahmet, ailesine sabır ve başsağlığı diliyoruz.
 

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap