SON DAKİKA



Haber > Olaylar ve Yaşananlar > Olaylar ve Yaşananlar | 31.05.2020

Olaylar ve Yaşananlar | 31.05.2020

31 Mayıs 2020 Pazar - 09:12




Olaylar ve Yaşananlar | 31.05.2020





YOMRA’YA GAZ NE ZAMAN GELECEK?

Trabzon’da ilçelerde yavaş yavaş doğalgaz gelirken Yomra’da da vatandaşlar, doğalgaza ne zaman kavuşacaklarını merak ediyor. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Yomra Belediye Başkanı Mustafa Boyık, “Yomra’da bana deseler ki 10 bin abone bul. 1 haftada o aboneleri bulurum. Öyle yerlerde doğalgaz yanıyor ki aklınız hayaliniz gider. Sürekli bir sorun çıkarıyorlar. İnsanlar Kaşüstü’nde çevre kirliliğinden dışarı çıkamıyor. Abone garantisi konusunda ben de garanti veriyorum. Ama başka tarafa kayıyor. Bize bildirilen 2020 yılında hastaneye doğalgaz ulaşacağı konusundaydı. Adliye için ciddi talepler oldu. Oteller var ve onlar da ihtiyaç duyuyorlar. AVM var o da ihtiyaç duyuyor. Yomra’nın zaruri ihtiyacı var” dedi.

AYDIN’DAN YEŞİL YOL ÇAĞRISI

Ordu Kent Konseyi Başkanı Ömer Aydın, Yeşil Yol Projesi ile ilgili açıklamalarda bulundu. Yeşil Yolun şenlendirilmesi gerektiğini kaydeden Aydın, “Yaylaları birleştiren Yeşil Yol Projesi bir alternatif güzergahtır. Buradan çıkıyorsunuz asfalttan Yeşilce’ye gidiyorsunuz. Oradan Çambaşı’na geçiyorsunuz. Oradan da Giresun’un yaylalarına bağlanıyorsunuz. Bağlanmanız lazım. Bu güzelliklerden faydalanmanız lazım. Yol medeniyettir. Bu yaylaya da olsa öyledir ama bazı gayrı medeni insanlar vardır yoldan çıkar ve çayırı, çimeni ezer. Bunlara da öğretmek gerekir. Arkadaş aracınla çimene girme çünkü bu çimenlerde hayvanlar otluyor. Ezilen çimeni hayvanlar yemiyor. Ben yayla da çimenlerde yapılan ofroada da karşıyım. Bu yapılacak belirli alanlarda yapılmalı” dedi.

KARAKAŞ TERFİ ETTİ

Rize’nin sevilen ve başarılı bürokratlarından İl Emniyet Müdür Yardımcısı Nahit Karakaş, Emniyet Genel Müdürlüğü emrine atanarak polis başmüfettişliği görevine getirildi. 15 yıldır Rize’de başarıyla görev yapan ve birçok projenin içerisinde yer alan Karakaş’ın bugün itibariyle Rize’deki görevinden ilişiğini kestiği ve Emniyet Genel Müdürlüğü Teftiş Kurulu Başkanlığı Polis Başmüfettişliğinde Başmüfettiş olarak yeni görevine başlamak üzere yarın (Cumartesi) Ankara’ya gideceği öğrenildi. Karakaş’ın yaklaşık 10 gün sonra Rize’ye gelerek veda ziyaretlerinde bulunacağı bilgisine ulaşıldı.

ARAKLI’DAN VATADAŞTAN ŞİKAYET VAR

Trabzon’un Araklı İlçesi Erikli Mahallesinde yapılan maden araması yöre halkı tarafından endişeyle takip ediliyor. Mahalle sakinleri mahallenin doğal güzelliğinin bozulmasından endişe duyduklarını dile getirerek “Bölgemiz Araklı’nın en güzel el değmemiş bölgesi. Buralar Araklı’nın göz bebeği bu bölgenin turizm ile anılmasını arzu ederdik. İnşallah çevreye çok fazla zarar vermezler. Buradaki doğal güzelliklerimize kıymayalım. Bu tür bakir alanları bulmak artık çok zor. Allah’ın bize bahşettiği bu güzel doğamıza hep birlikte sahip çıkalım” diyerek sitemlerini dile getirdiler.

FINDIK FİYATLARI NE DURUMDA?

Önümüzdeki fındık sezonuna yaklaşık 3 aydan az bir süre kalırken fındık üreticileri fındıklarını ellerinden çıkardılar. Toprak Mahsülleri Ofisinin geçtiğimiz sezon fındık fiyatını erken açıklaması üreticileri sevindirirken gelecek sezon için fiyatların en düşük 20 lira civarında olacağı bekleniyor. fındık tüccarları koronavirüs sebebiyle iç piyasada fındık talebinin arttığını belirterek bu durumun fiyatlara olumlu etkisinin olduğunu söylediler. Giresun’da fındık alım satım işi yapan Ali Bekdemir, ilerleyen günlerde fındık yatlarının artabileceğini belirterek “Şu anda fındık fiyatı 24 lira civarında, bayramdan önce iç piyasada fındık çok tüketildiği için fiyatlar 26 liraya kadar yükseldi. Toprak Mahsülleri Ofisi elindeki fındığı sattı ve ileriye doğru fındık ihtiyacı olabilir, fındık fiyatları yeniden yükselebilir. Tabii üreticinin elinde pek fındık kalmadı. Çerezlik olarak fındık bulunduranlar var şu anda onları satıyorlar” dedi.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap