A+ A-
Yorum
10

Rusya’dan İran’a hava savunma sistemi

Yayın Tarihi: 07.08.2024 - 09:21
Tahran’ın Kremlin’den silah istemesinin ardından Rusya’nın İran’a gelişmiş hava savunma ve radar ekipmanı teslim etmeye başladığı iddia edildi.
Kaynak:AA

New York Times gazetesine konuşan İranlı yetkililer, Rusya’nın İran’a gelişmiş hava savunma ve radar ekipmanları göndermeye başladığını öne sürdü. İran medyası, Tahran’ın ekipmanı talep ettiğini doğrularken, İran Devrim Muhafızları Ordusu’ndan bir üye ve üst düzey başka bir yetkili, Times’a teslimatların başladığını belirtti. İran’ın halihazırda Rus yapımı S-300 hava savunma sistemi var. Dolayısıyla bu sistemin S-400 olduğu tahmin ediliyor. Rusya Güvenlik Konseyi Sekreteri Sergey Şoygu, geçtiğimiz gün İran’ın başkenti Tahran’a resmi ziyarette bulunmuştu.

Putin uyardı mı?

Öte yandan Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in, İran dini lideri Ayetullah Ali Hamaney’e İsrail’e verilecek yanıtın ‘ölçülü’ olması gerektiğine ve sivil can kayıplarından kaçılmasına ilişkin uyarıda bulunduğu iddia edildi. İngiliz basınına yansıyan haberlere göre, Putin mesajını Tahran’a giden Rusya Güvenlik Konseyi Sekreteri Sergey Şoygu ile iletti.

Etiketler