SON DAKİKA



Haber > Sağlık > Bu meyveyi yemeyen pişman! Vitamin takviyeleri yanından geçemiyor

Bu meyveyi yemeyen pişman! Vitamin takviyeleri yanından geçemiyor

13 Temmuz 2023 Perşembe - 12:18




Ülkemizde severek tüketilen şeftali tam bir şifa deposu. Vitamin ve mineral yönünden zengin olan şeftali, sindirim başta olmak üzere sağlığa çok faydalı.





Yaz aylarının en popüler meyvelerinden biri olan şeftali birçok vitamin ve mineral açısından oldukça zengindir. C, E, A ve K vitaminleri ile potasyum, bakır ve manganez deposu olan meyvede ayrıca az miktarda magnezyum, fosfor, demir ve diğer bazı B vitaminleri bulunur.

Antioksidanlarla dolu olan şeftali, vücudunuzu yaşlanmaya ve hastalıklara karşı korur. Meyve ne kadar taze olursa, o kadar fazla antioksidan içerir. Bir araştırma, taze şeftali suyunun sağlıklı erkeklerde tüketildikten sonraki 30 dakika içinde antioksidan aktivite gösterdiğini de ortaya koydu.

ŞEFTALİ KALP SAĞLIĞINA İYİ GELİYOR

Şeftali, uygun sindirime ve daha düşük bağırsak rahatsızlığı riskine katkıda bulunan lif içerir.


Hipertansiyon gibi kalp hastalığı risklerini azaltan meyve, trigliserit ve kolesterol seviyelerini düşürmeye yardımcı olabilecek bileşikler içerir.

Şeftali meyveleri ve çiçeklerinde bulunan bileşikler, güneşin zararlarına karşı koruyarak cilt sağlığına katkıda bulunur.

Şeftalideki bileşikler, kanser hücrelerinin oluşumunu, büyümesini ve yayılmasını sınırlayarak kansere karşı bir miktar koruma sağlar.

Şeftali, bağışıklık sisteminizin alerjenlere verdiği yanıtı azaltmaya yardımcı olabilir. Böylece alerji semptomlarını azaltır.

ŞEFTALİ BAĞIŞIKLIĞI DA GÜÇLENDİRİYOR


Şeftali, bağışıklığı güçlendiren besinler ve antioksidanlar açısından zengindir. Laboratuvar çalışmaları ayrıca meyvenin belirli bakteri türleriyle de savaşabileceğini göstermektedir. Böylece bağışıklık sistemi güçlenir.

Obez fareler üzerinde yapılan araştırmalar, şeftalilerde bulunan bileşiklerin yüksek kan şekeri düzeylerini ve insülin direncini önlemeye yardımcı olabileceğini göstermektedir.

Öte yandan şeftalinin içeriğinde bulunan potasyum, şeftalinin aşırı tüketilmesi durumunda böbreklerin çalışmasına zarar verebilmektedir. Yeterince yıkanmadan tüketilen şeftalide bulunan potansiyel pestisitler zehirlenmelere neden olabilir. Dış yüzeydeki kıllar bazı kişilerde alerjik reaksiyona neden olabilir.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap