12 Nisan 2020 Pazar - 16:22
Japonya'daki Shinshu Üniversitesi araştırmacıları, günlük bir fincan yeşil çayın gıda alerjisine iyi gelebileceğini keşfetti. Bilim insanları yeşil çayın, bağışıklık sistemini değiştiren ve yiyecek ve içecek reaksiyonlarına karşı kalkan görevi gören yüksek bir antioksidan seviyesine sahip olduğunu buldu.
Yeşil çayın yaklaşık yüzde 40'ı flavonifractor plautii (kısaca FP) bakterilerinden oluşuyor.
Araştırmacılar, FP'nin iltihabı engelleyebileceğini, kan basıncını düşürebileceğini ve kiloyu düzenlemeye yardımcı olabileceğini keşfetti. Bu durum, gıda alerjilerinin arkasındaki bağışıklık sistemini düzenleyerek gelişiyor.
Ancak yeşil çayın taze kalması önemli.
Journal of Food Science'da yapılan bir çalışmada, antioksidan seviyelerinin altı ay içinde yüzde 51'e kadar düştüğü bulunmuştu.
Frontiers in Immunology dergisinde yayınlanan çalışma şu sonuca varıldı:
VİDEO
SON DAKİKA
ÇOK OKUNANLAR
© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.