A+ A-
Yorum
10

Mehmet Ceyhan: Maymun çiçeğinde ölüm oranı daha fazla

Yayın Tarihi: 16.08.2024 - 10:35
Koronavirüs salgını sürecinde adını sıkça duyduğumuz Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, maymun çiçeği virüsünün koronavirüsten daha ölümcül olduğunu öne sürdü.
Kaynak:HABER MERKEZİ

Tarihler 11 Mart 2020'yi gösterdiğinde Türkiye, tüm dünyayı etkisi altına alan ilk koronavirüs vakasıyla tanıştı.

Daha sonra ise binlerce vatandaşımızın hayatını kaybetmesiyle devam eden süreçte, çeşitli kısıtlamalar ve kapanmalar uygulandı.

Aşının bulunmasıyla birlikte çözüme kavuşuldu ancak dünya yeni bir salgın tehdidiyle karşı karşıya.

'ÖLÜM ORANI OLDUKÇA FAZLA'

Koronavirüs salgını döneminde kanal kanal gezen isimlerden olan Enfeksiyon Hastalıkları Derneği Başkanı Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, maymun çiçeği virüsü hakkında konuştu.

Ceyhan, maymun çiçeği virüsünün Türkiye'de de görülme ihtimalinin yüksek olduğunu vurguladı.

Ceyhan, maymun çiçeği virüsünde ölüm oranının yükseklerde seyir ettiğine vurgu yaparak, koronavirüs salgınından daha etkili olduğunu söyledi.

"BU İKİNCİ DALGAYA BAKTIĞINIZDA DAHA YÜKSEK"

Ceyhan, "Yani öbüründe 90 binden fazla vakaya 156 ölüm, işte o birinci dalgayı da kattığı için içine düşük çıkıyor. Yoksa sadece bu ikinci dalgaya baktığınızda daha yüksek" dedi.

Mehmet Ceyhan'ın konuyla ilgili ifadeleri şu şekilde:

Ölüm oranı oldukça yüksek %4 kadar ölüm oranı var. Yani öbüründe 90 binden fazla vakaya 156 ölüm, işte o birinci dalgayı da kattığı için içine düşük çıkıyor. Yoksa sadece bu ikinci dalgaya baktığınızda daha yüksek. Bu bulaşma şekli temas yoluyla tabii. Covid de bir solunum yoluyla bulaşma olduğu için o çok hızlı yayılan bir pandemiydi ama burada da pandemi söz konusu. Çünkü pandemi demek zaten kasalar arası salgın demek