SON DAKİKA



Haber > Sağlık > Özel hastanelerde covid aşısı ücretli mi?

Özel hastanelerde covid aşısı ücretli mi?

10 Haziran 2021 Perşembe - 17:21




Covid aşısı devlet hastanelerinde aile sağlık merkezlerinde ve özel hastanelerde de yapılıyor. Aşı olacak meslek gruplarının çoğalması ve aşı yaşının 45 yaş üstüne inmesi aşı merkezlerinde yoğunluğa neden olurken, pek çok kişi gözünü özel hastanelere çevirdi. Peki, Özel hastanelerde covid aşısı ücretli mi? Özel hastanelerden aşı randevusu nasıl alınır? İşte ayrıntılar…





Türkiye’de aşı uygulamaları tüm hızıyla devam ederken, özel hastaneler de aşı konusunda hizmet veriyor. Aşı sırasının kolay alınması ve aşı merkezlerinde yoğunluğun önüne geçilmesi için pek çok vatandaş da covid-19 aşısını özel hastanelerde olmayı tercih ediyor. Ancak diğer yandan özel hastanelerde covid aşılarının ücretli olup olmadığı ve özel hastanelerden aşı randevusunun nasıl alınacağı da yoğun şekilde araştırılıyor…

ÖZEL HASTANELERDE COVİD AŞISI ÜCRETLİ Mİ?

Özel hastanelerde covid aşısının ücretli olup olmadığına ilişkin en net açıklama Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Tezer’den gelmişti.  Tezer yaptığı açıklamada özel hastanelerde yapılan covid aşıları için herhangi bir ücret talep edilmesinin söz konusu olmadığını belirtmişti.

ÖZEL HASTANELERDEN AŞI RANDEVUSU NASIL ALINIR?

Türkiye’de aşılama uygulamaları kamu hastaneleri, özel hastaneler ve aile sağlığı merkezlerinde devam ediyor ve aşı olmak isteyen vatandaşların öncelikle aşı randevusu alması gerekiyor.


Aşı randevusu alma işlemi ise tüm aşı merkezlerinde aynı şekilde gerçekleşiyor. Yani özel hastanelerden aşı randevusu almak için herhangi bir farklı yöntem kullanılmıyor.

AŞI RANDEVUSU NASIL ALINIR?

Aşı randevusu MHRS, e-devlet ve ALO182 telefon hattı üzerinde alınabiliyor.

ALO182 ‘den aşı randevusu almak için öncelikle kişinin aşı sorgulaması yapması gerekiyor. Telefon hattını aradıktan sonra kişi eğer aşı olabilecek grup içinde yer alıyorsa randevu alabiliyor ve gerekli bilgiler kişinin telefonuna kısa mesaj (SMS) yoluyla gönderiliyor.

MHRS ve e devlet üzerinden aşı randevusu almak da oldukça kolay. E devlet T.C. kimlik numarası ve şifre ile giriş yaptıktan sonra arama butonuna MHS yazılarak arama yapıldığında sistem sizi direk olarak MHRS uygulamasına götürüyor.


MHRS sayfasında da üstte sol tarafta aşı randevusu al bölümüne tıklanmasının ardından nerede aşı olmak istediğinize dair seçenekler önünüze çıkıyor. Aşı olabileceğiniz semtten, hastaneye ve aşı saatine ilişkin tüm detayları buradan oluşturabiliyor ve aşı randevusu alabiliyorsunuz. Randevu alma işleminin tamamlanmasının ardından sistemde kayıtlı cep telefonunuza ve e-mail adresinize aşı randevusu ile ilgili bilgiler Sağlık Bakanlığı tarafından gönderiliyor.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
1
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap