SON DAKİKA



Haber > Sağlık > Reçetelerin yüzde 87'si e-reçete oldu

Reçetelerin yüzde 87'si e-reçete oldu

29 Ocak 2019 Salı - 13:43




Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk “Geçtiğimiz yıl 400 milyon reçetenin yüzde 87’si e-reçete olarak düzenlendi.” dedi.





Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, e-reçete oranları hakkında açıklama yaptı. 31 Aralık 2018 tarihi itibariyle e-reçete oranının yüzde 87’ye ulaştığını duyuran Bakan Selçuk, e –reçetelerin yüzde 99 oranında güvenli elektronik imza ile düzenlendiğini açıkladı. 

Tüm sağlık hizmet sunucularında Güvenli Elektronik İmza ile E-reçete yazma işleminin zorunlu hale getirildiğini belirten Bakan Selçuk, “Sosyal Güvenlik Sistemi’miz 16 yılda Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde devrim niteliğinde dönüşümler geçirdi. Bu dönüşümlerin en önemlilerinden biri de e-reçete uygulamamız. Sosyal Güvenlik Kurumu’muz tarafından hayata geçirilen MEDULA uygulaması ile sahte reçete, gereksiz tetkik ve muayene gibi suiistimallerin önüne geçiyoruz. Bakanlık olarak bağlı kurum ve kuruluşlarımız ile vatandaşımıza kolaylık sağlamaya, hizmet etmeye devam ediyoruz.” dedi.

Bakan Selçuk, toplam 400 milyon reçetenin yüzde 87 gibi yüksek bir oranının e-reçete olarak düzenlendiğini belirterek” Sayın Emine Erdoğan’ın öncülüğünde başlatılan “Sıfır Atık Projesi” kapsamında da kağıt israfının önüne geçtik, hedefimiz ilaca erişimde zorunlu haller dışında e-reçete kullanımını yüzde 100’e çıkarmaktır” dedi.

Elektronik reçete uygulaması sağlık hizmet sunucusu, hasta, eczane ve SGK olmak üzere en az dört paydaşa fayda sağlıyor.

 
Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap