A+ A-
Yorum
10

Zamanın geri alınmasının sırrı gençlik aşısı

Yayın Tarihi: 14.09.2024 - 10:25
Gençlik aşısının; cildin yaşlanma, güneşin zararlı etkileri, stres ve kötü beslenme gibi nedenlerle kaybettiği nemi ve canlılığı geri kazandırmak için kullanılan bir cilt yenileme ürünü olduğunu belirten Medical Park Yıldızlı Hastanesi’nden Dermatoloji Uzmanı Dr. Sibel Çevik, bilgilendirme yaptı.
Kaynak:HABER MERKEZİ

Boyun, yüz, dekolte, gıdı ve el bölgeleri için kullanılabilen bir uygulama olan gençlik aşısı hakkında bilgiler paylaşan Medical Park Yıldızlı Hastanesi’nden Dermatoloji Uzmanı Dr. Sibel Çevik, “Gençlik aşısı ile cildin yaşlanma, güneşin zararlı etkileri, stres ve kötü beslenme gibi nedenlerle kaybettiği nem ve canlılık geri kazandırılabilir” dedi.


UYGULAMANIN FAYDALARI


Gençlik aşısının hemen hemen her cilt türüne uygun ve uygulanması kolay olan bir yöntem olduğunu ifade eden Uzm. Dr. Sibel Çevik, uygulamanın faydalarını şöyle sıraladı: Yaş ilerlemesiyle ciltte oluşan ince çizgilerin ve kırışıklıkların giderilmesini sağlar. Cildin altındaki kas dokularını yüksek oranda destekler. İçeriğinde bulunan hyalüronik asit Sayesinde cildin nem seviyesini arttırır ve cilde büyük oranda elastikiyet kazandırır. Cildin sıkılaşmasını ve çok daha canlı görünmesini sağlar. Ciltteki elastin üretimini artırır. Cilt sarkmalarını azaltır ve cilt altındaki kas dokularını onarır. Cildin, sıvı tutmasını sağlayarak doğal bir şekilde nemlenmesini arttırıp hasarlı dokuları tamir eder. Cilt konturunun düzenlenmesine yardımcı olur. Ciltteki biyolojik doğal onarım seviyesini ve sürecini hızlandırır.


İNCE İĞNELER TERCİH EDİLİYOR


Gençlik aşısının nasıl uygulandığını anlatan Uzm. Dr. Çevik, “Bir mezoterapi yöntemi olan gençlik aşısı uygulanmadan önce, ilk önce diğer mezoterapi uygulamalarında olduğu gibi cilt derinlemesine temizlenir ve topikal anestetik kremler sürülür. Anestezik kremler 25-30 dakika bekletilir. Daha sonra gençlik aşısı birer cm aralıklarla uygulamanın yapılacağı bütün alanın içerisine enjekte edilir. Bu uygulama yapılırken oldukça ince iğneler tercih edilir. Bu iğnelerin ince olması ve uygulamadan önce anestezik krem sürülmesi nedeni ile acı, ağrı veya sızı hissi çok az seviyededir” ifadelerini kullandı.


SEANSLAR 2-3 HAFTA ARALIKLI OLUYOR


Gençlik aşısının boyun, yüz, dekolte, gıdı ve el bölgeleri için kullanılabilen bir uygulama olduğunu dile getiren Uzm. Dr. Çevik, “Hastanın ihtiyaçları belirlendikten sonra bu aşının tedavi seansları kişiye özel olarak planlanır. Her bir seans arası 2 ile 3 hafta arasındadır” diye konuştu. Son olarak gençlik aşısının herhangi bir yan etkisi olup olmadığı sorusuna yanıt veren Uzm. Dr. Çevik, “Gençlik aşısı uygulaması genel itibariyle yan etkilerin görülmediği bir işlemdir. Ancak aşının etkileri kişiden kişiye göre farklılık göstereceğinden küçük kızarıklıklar, şişlikler ve kabarmalar görülebilir. Olası yan etkiler zararsız ve geçici sürelidir” diyerek açıklamalarını sonlandırdı.