SON DAKİKA



Haber > Siyaset > 3 dönem kuralı yine ihmal edilecek!

3 dönem kuralı yine ihmal edilecek!

26 Kasım 2021 Cuma - 13:22




Erken seçim iddiaları konuşulurken AK Parti milletvekilleri arasında 3 dönem kuralı tekrar gündeme geldi.





Son seçimde AK Parti MYK’sının aldığı kararla, bir kereliğine ihmal edilen 3 dönem kuralının bu dönem uygulanıp uygulanmayacağı tartışması şimdiden başladı. Söz konusu kurala, AK Parti’nin birçok ağır topunun takılmasından ve yaşanan oy kaybından dolayı gelecek seçimde de kurala uyulmayacağı belirtiliyor.

Siyasette atmosfer her geçen gün yükseliyor. Yaşanan ekonomik kriz ve döviz kurunda yaşanan dalgalanmayla birlikte muhalefet partilerinin erken seçim isteği artıyor. Bu gelişmeler yaşanırken AK Partili milletvekillerinde 3 dönem kuralı tekrar gündeme geldi. Önceki seçimde sadece bir kez ihmal edilen kuralın bu dönem uygulanıp uygulanmayacağı şimdiden tartışılmaya başlandı.

KURAL YİNE İHMAL EDİLECEK!

Yüzde 50+1 üzerinde başlayan tartışmalar 3 dönem kuralı üzerinden devam ediyor. AK Parti milletvekilleri gelecek seçim döneminde milletvekili sayısının düşme ihtimallinin bulunmasından dolayı şimdiden kolları sıvadı. AK Parti’nin ana kadrosunu oluşturan birçok ismin gelecek dönem 3 dönem kuralına takılmasından dolayı bu kuralın gelecek seçim döneminde tekrar ihmal edileceği belirtiliyor.

BELEDİYELERDE DE KURAL İHMAL EDİLECEK!


Ayrıca son süreçte, AK Parti’de yaşanan oy kaybı ve yeni partilerin kurulmasından dolayı AK Partili milletvekillerin kural nedeniyle başka partiye geçmesini engellemek için kuralın uygulanmayacağı ifade ediliyor. Söz konusu durumda, AK Parti’den 60’ın üstünde milletvekilinin 3 dönem kuralına takıldığı aktarılıyor. Aynı şekilde, kuralın 2024 yılında bazı belediye başkanları için de uygulanmayacağı belirtiliyor.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap