SON DAKİKA



Haber > Siyaset > Abdulkadir Selvi’den bomba açıklama: 1 hafta sonra...

Abdulkadir Selvi’den bomba açıklama: 1 hafta sonra...

16 Mayıs 2022 Pazartesi - 10:26




Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yurt dışı gezilerinden yanından ayırmadığı Abdulkadir Selvi Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı adayını açıklayacağı tarihle ilgili açıklamalarda bulundu.





AK Parti ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın her eylem ve söylemini koşulsuz şartsız destekleyen iktidara yakınlığıyla bilinen gazeteci Abdulkadir Selvi bugünkü yazısının bir bölümünde Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı adayını açıklayacağı tarihi açıkladı.

Hürriyet gazetesinde yazan Abdulkadir Selvi okuyucularının karşısına “2023 stratejileri şekillenmeye başladı” başlığıyla çıkarken yazısının hemen başında Kılıçdaroğlu’nun Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı adayı olmayı istediğini ifade ederken seçim takviminin açıklanmasından 1 hafta sonra adaylığını açıklayacağını öne sürdü.

MİLLET İTTİFAKI ADAYINI NE ZAMAN AÇIKLAYACAK?

2018 yılındaki seçimlerde çatı aday olarak Abdullah Gül’ü düşünen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun bu doğrultuda çalışmalar yürütürken zaman kaybettiğini aktaran Selvi yazısında konuyla ilgili “Seçim sadece birkaç aylık çalışma ile kazanılmıyor. Muharrem İnce de cumhurbaşkanı adaylığının seçimlere 50 gün kala açıklanmasına tepki göstermişti. Cumhurbaşkanı adayının en az 6 ay önceden çalışmalara başlaması gerektiğini savunmuştu. Muharrem İnce haklı. 24 Haziran 2018 seçimlerinde Kılıçdaroğlu, Abdullah Gül’ü ortak cumhurbaşkanı adayı yaptırmak için uğraşmış, o nedenle zaman kaybetmişti. Bu seçimde kendisi cumhurbaşkanı adayı olmayı planladığı için seçim takvimi açıklandıktan 1 hafta sonra Millet İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayının açıklanacağı söyleniyor.” Diye yazdı.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap