A+ A-
Yorum
10

Ahmet Davutoğlu'ndan Berat Albayrak'a 15 Temmuz tepkisi: Sırıtan bakan

Yayın Tarihi: 12.08.2021 - 10:28 | Güncelleme Tarihi: 12.08.2021 - 10:23
Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, AKP'ye ve eski Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'a sert tepki gösterdi.

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, 15 Temmuz Darbe kalkışması üzerinden AKP'ye sert bir tepki gösterdi.

Davutoğlu, Twirtter hesabı üzerinden yayınladığı videoda eski Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın Gelecek Partili Selim Temurci hakkında savcılığa suç duyurusunda buluınmasın sert sözler sarf etti.

Davutoğlu, AKP'ye ve Berat Albayrak'a şu ifadelerle yüklendi:

"Dökülen şehit kanları üzerinden kimler servet edinmişse, kimler saltanat kurmuşsa; tek tek şehit hakkının hesabını sormaya geliyoruz."

NE OLMUŞTU?

Gelecek Partili Selim Temurci, eski Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın savcılığa yaptığı suç duyurusu üzerine ifade vermişti.

15 Temmuz darbe girişiminin ardından İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun devlet envanterine kayıtlı olmayan silahları sivillere ve AKP gençlik kollarından Osman Tomakin’e teslim ettiğini öne sürmüştü.

15 Temuz Darbe girişiminde AKP İstanbul İl Başkanı Selim Temurci ise, konunun savcılar tarafından araştırılması gerektiğini belirterek, “Lütfen Türkiye Cumhuriyeti’nin savcılarının en azından şehitlerimize ve gazilerime hürmeten şu kalaşnikof meselesi ile ilgili araştırmanızı yapın, bana bir şey soracaksanız buradayım. Çünkü kandırıldığımı hissediyorum” demişti. Temurci, o dönem AKP İstanbul Gençlik Kolları Başkanının, Berat Albayrak’a yakın olduğunu savunarak, “Savcılarımıza Allah için yalvarıyorum, görevinizi yerine getirin. Berat Albayrak’a yakın olduğunu düşündüğüm il gençlik kolları başkanımız, bu işi Berat beyin haberi olmadan asla yapamaz” iddiasını dile getirmişti.

Muhabir/Editör:Hamdi Usta
Etiketler