SON DAKİKA



Haber > Siyaset > Ahmet Davutoğlu'ndan burs tepkisi: Çocuğuna 10 lira ver, bakalım ne diyecek?

Ahmet Davutoğlu'ndan burs tepkisi: Çocuğuna 10 lira ver, bakalım ne diyecek?

09 Ekim 2021 Cumartesi - 17:48




Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, AK Parti Mersin Milletvekili Hacı Özkan’ın “650 lira çok, 250 lira neyine yetmiyor gencin" sözlerine tepki gösterdi.





Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, partisinin Kayseri’de bir otel düzenlediği basın toplantısında değerlendirmelerde bulundu.

Ahmet Davutoğlu, AK Parti Mersin Milletvekili Hacı Özkan’ın bir televizyon programında üniversite öğrencilerine verilen 650 TL burs ile ilgili, “Şu anda 250 lira falan vermemiz gerekiyor” sözlerine cevap verdi. Davutoğlu, “650 lira çok, 250 lira neyine yetmiyor gencin’ dedi. Hangi dünyada yaşıyor? Çocuğuna günde on lira ver, akşama kadar geçin de bakalım ne diyecek?” dedi.

Ahmet Davutoğlu, şunları söyledi:

“GENÇLER, YOLSUZLUKLAR YÜZÜNDEN FARKLI YERLERE YÖNELİYOR”

Son dönemde gençlerin bu değerlerden uzaklaşıp budizme vesaire felsefelere yönelmesinin en büyük sebeplerinden bir tane sık sık manevi dini değerlere yapılan atıf yapanların hayatlarında gördükleri yolsuzluklar yanlışlar… Maalesef bu geleneksel değerlerden derinlemesine koptuk.


SEN ÇOCUĞUNA GÜNDE 10 LİRA VER BAKALIM NE DİYECEK?

Şimdi düşünün bir genci 650 lira burs alıyor üniversite öğrencisi. Bu 650 lira cumhurbaşkanı tarafından tarihin en yüksek bursu olarak zikrediliyor ama 650 lira ile üniversite öğrencisinin öğrenci kimliği ile iki kütüphane, etkinliklere gitmesi, yurt masraflarını karşılaması mümkün değil. Benim Başbakanlığım döneminde 2016’da burs 450 liraydı 150 dolar yapıyordu yani şu anda karşılığı yaklaşık bin 500 liraya tekabül ediyor. Şimdiki burs 75 dolara tekabül ediyor. Ve dün bir AK Parti milletvekili ne dedi biliyor musunuz? 650 lira çok 250 lira neyine yetmiyor gencin dedi. Şimdi hangi dünyada yaşıyor? Belki kendi oğlunun ihtiyacı olmayabilir ama bir üniversite öğrencisi giderlerini karşılayabilir mi? Günde bir simit alıp ayın sonunu getirebilir mi? 250 lira dediğiniz şey nedir? Ve düşünün halktan bu kadar kopulduğu için AK Parti’nin kimliğini kaybediyor işte bu yüzden de geleneksel kimliklerde kaybediliyor. O milletvekili de başka bir yerde milli ve yerli diye nutuklar atıyordur. Milli ve yerli olmak nutuk atmakla değil milli ve yerli olmak bu gençlere sahip çıkmakla olur. 250 lira günde 10 liradan az yapar ne yapacak öğrenci on lirayla. Şimdi sormak lazım senin çocuğuna günde on lira ver. Akşama kadar geçin de bakalım ne diyecek?”

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap