SON DAKİKA



Haber > Siyaset > AK Parti'nin seçim yasası teklifinde gelişme! Cumhur İttifakı vazgeçti

AK Parti'nin seçim yasası teklifinde gelişme! Cumhur İttifakı vazgeçti

25 Ocak 2022 Salı - 12:22




AK Parti hükümeti ile ittifak ortağı MHP arasında 1,5 yıldır çalışması süren seçim yasası çalışmasıyla ilgili sona gelindiği öğrenildi. Cumhur İttifakı dar bölge seçeneğinden vazgeçti.





AK Parti ve ittifak ortağı MHP tarafından 1,5 yıldır çalışılan siyasi partiler kanunu ile seçim kanunlarındaki düzenlemeye ilişkin yeni bir gelişme yaşandı. Demirören Haber Ajansı’nın (DHA) AK Parti kaynaklarından edindiği bilgiye göre, AK Parti ve MHP kurmayları çalışmada sona geldi. Cumhur İttifakı‘nın hazırladığı seçim barajının yüzde 7’ye düşürülmesini ön gören kanun teklifi 1-2 hafta içinde TBMM’ye sunulması bekleniyor.

15 maddelik kanun teklifiyle, yüzde 10 olan seçim barajı yüzde 7’ye düşürülecek, seçmenlik vasfı kazanan vatandaşların bunu kaybetmesi engellenecek ve partinin seçime girme yeterliliği kazanması için Meclis’te grup kurma şartı kaldırılacak.

Düzenlemenin 1-2 hafta içinde TBMM Başkanlığı’na sunulması beklenirken, teklifte dar bölge ya da daraltılmış bölge gibi seçenekler olmayacak.

Seçim kanunlarında yapılan değişikliklerin 1 yıldan önce gerçekleşecek seçimde uygulanamaması nedeniyle, ‘erken seçim’ algısı oluşturmamak için teklifin şubat ayına kadar bekletildiği belirtildi.

Beğendim
0
Sevdim
1
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap