SON DAKİKA



Haber > Siyaset > AKP'yi karıştıracak Berat Albayrak çıkışı! Erdoğan’a tavsiye vermek...

AKP'yi karıştıracak Berat Albayrak çıkışı! Erdoğan’a tavsiye vermek...

23 Ocak 2022 Pazar - 19:58




Gelecek Partisi Yolsuzlukla Mücadele Başkan Yardımcısı Abdullah Güzeldülger konuk olduğu programda AK Parti içerisinde yaşananlara ilişkin çok konuşulacak açıklamalarda bulundu.





Gelecek Partisi Yolsuzlukla Mücadele Başkan Yardımcısı Abdullah Güzeldülger, ekonomi yönetimi ve AK Parti'deki iç çekişmelere ilişkin dikkat çeken bir çıkışta bulundu. İktidarın bilgi sahibi, liyakatli kadroları tasfiye ettiğini belirten Abdullah Güzeldülger, “Erdoğan’a tavsiye vermek Yiğit Bulut ve Cemil Ertem’e kaldı” değerlendirmesinde bulundu. Öte yandan Abdullah Güzeldülger, "Geçmişte Berat Albayrak döneminde verdikleri otomobil ve konut krediler bugün yükselen faizle oluşan zararları da kamu bankalarının öz kaynaklarından düşüyor. Kamu bakalarının bilançoları bozuldu." diyerek ekonomik krize ilişkin çok konuşulacak analizde bulundu.

GÜZELDÜLGER’DEN CEMİL ERTEM VE YİĞİT BULUT VURGUSU

Abdullah Güzeldülger'in önemli açıklamaları şu şekilde: 

“İktidar ne yaptığını bilmiyor. Ekonomi kadroları arasında aklı başında tek bir kişi bile kalmadı. Hepsini tasfiye ettiler. Yiğit Bulut ve Cemil Ertem’e kaldı ekonomik tavsiyeler. Şöyle bir argümanla Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın karşısına çıktılar. ‘Efendim bugüne kadar düşük kur, yüksek faiz politikası uygulandı. O yüzden cari açık verildi. Sanayi ihmal edildi. Biz Türk lirası faizini düşürelim. Faiz düşünce Türkiye’de işadamlarının önü açılır ve yatırım yapılır. Üretim, ihracat, istihdam artar.’ İşte bu sunumun ardından Erdoğan’ın faizle ilgili takıntısı söz konusu olduğu için de faizleri hızlıca düşürdüler. Çünkü olaya şöyle bakıyorlar. Amerika’da, Almanya’da eksi faiz var. Onlar eksi faiz verirken biz neden artı faiz veriyoruz diye düşünüyorlar. Ama şunu göremiyorlar. Amerika ve Avrupa Birliği’nin paraları rezerv parası. Buralarda yaşayan hiçkimse eksi faiz veriliyor diye kendi parasını başka para birimiyle ikame etmez. Çünkü oralarda sermaye piyasaları ve borsalar gelişmiştir. Eğer eksi faiz varsa gayrimenkule, yatırım fonlarına kayarlar. Hisse senedi alırlar. Ama Rusya, Türkiye, Brezilya, Arjantin ve İran gibi ülkelerde durum farkı. Buralarda ikili para sistemi vardır. 

BERAT ALBAYRAK VURGUSU


Geçmişte Berat Albayrak döneminde verdikleri otomobil ve konut krediler bugün yükselen faizle oluşan zararları da kamu bankalarının öz kaynaklarından düşüyor. Kamu bakalarının bilançoları bozuldu. Bilançoları düzeltmek için bizim vergilerimizi kullanıyorlar.
Yani hükümeti hangi göstergeyle, hangi makro büyüklük açısından ele alırsak alalım elimizde kalıyorlar."

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap