A+ A-
Yorum
10

Akşener'den olay FETÖ açıklaması: Erdoğan beni ortada bırakmazdı

Yayın Tarihi: 05.07.2021 - 16:52 | Güncelleme Tarihi: 05.07.2021 - 17:51
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Malatya'da katıldığı esnaf ziyaretinde bir vatandaşın 15 Temmuz öncesi yaptığı "Başbakan olacağım" sözünü hatırlatmasına dikkat çeken bir cevap verdi.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, parti çalışmaları için gittiği Malatya’nın Battalgazi ilçesinde esnaf ziyareti yaptı.

Ziyareti sırasında basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Meral Akşener, esnafın zamlardan şikâyet ettiğini söyledi. Akşener, vatandaşın sorunlarını yüksek sesle dile getiremediğini söyledi.

‘FETÖ’CÜ OLSAYDIM ERDOĞAN GEREĞİNİ YAPARDI’

Meral Akşener, ziyarette bir vatandaşın, 15 Temmuz öncesi yaptığı “Başbakan olacağım” sözünü hatırlatmasına çok konuşulacak bir cevap verdi. Akşener, “Erdoğan, benim FETÖ'cülüğün kenarından böyle minnoş bir geçişim olsa gereğini yapardı. Kardeşim siz koskoca Cumhurbaşkanı'nın 15 Temmuz'dan sonra '15 Temmuz'un başbakanı olacağını' iddia eden bir hatun kişiyi ortada bırakacağını mı zannediyorsunuz?” dedi.

KOSKOCA CUMHURBAŞKANI…

Meral Akşener, şunları kaydetti:


“Biz 15 Mayıs'ta kongre yapıyorduk. Kongre sebebiyle benim söylediğim, 'ben başbakan olacağım' hikâyesi var. Hani ben MHP'nin başına adaydım ya ondan dolayı söylenen... 15 Temmuz'un olabileceğinden koskoca Cumhurbaşkanının haberi yok, benim nasıl haberim olsun? Birincisi bu. Benim sülalemde bırak FETÖ'cülüğü, ehli tarik yok. Bak tekrar söylüyorum tarikatçı demiyorum, dikkatini çekerim, ehli tarik yok. İkincisi Sayın Erdoğan, benim FETÖ'cülüğün kenarından böyle minnoş bir geçişim olsa gereğini yapardı. Kardeşim siz koskoca Cumhurbaşkanı'nın 15 Temmuz'dan sonra '15 Temmuz'un başbakanı olacağını' iddia eden bir hatun kişiyi ortada bırakacağını mı zannediyorsunuz?”

BİZİM HDP İLE İRTİBATIMIZ YOK

Akşener, HDP ile yakınlaşmalarının sorulması üzerine de “Bizim HDP ile herhangi bir irtibatımız yok. Söylerken telef oldum ama neyse onu geçtik, şimdi bir şey söyleyeyim, Sayın Cumhurbaşkanı ve artı AK Parti tekrar çözüm sürecine giderse ne yapacaksın?” cevabını verdi.

Muhabir/Editör:Hamdi Usta