SON DAKİKA



Haber > Siyaset > Babacan'dan halasının Yahudi olduğu iddialarına sert tepki

Babacan'dan halasının Yahudi olduğu iddialarına sert tepki

03 Ocak 2024 Çarşamba - 00:31




DEVA Partisi lideri Ali Babacan, başörtü eylemlerinin sembol ismi halası Hatice Babacan'ın Yahudi mezarlığına defnedildiği iddialarına yanıt verdi.





DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, başörtüsü nedeniyle 1967 yılında üniversiteden atılan halası Hatice Babacan’ın öldüğü ve bülbül deresi mezarlığına gömülen bir Yahudi olduğu iddialarına sert tepki gösterdi.

Gazeteci Adem Metan’ın programında bu iddiayı ortaya atan trolleri hedef alan Babacan , Halasının hayatta olduğunu söyleyerek ,”Alçakça ve utanmadan bunu yapıyorlar. Bu Müslümanlığa da insanlığa da sığmaz” dedi. Babacan, özellikle kendilerini dindar ve muhafazakar olarak tanımlayan kişilerin bu tür yalan haberleri yapmasının kendisini derinden üzdüğünü ifade etti. Bu tür iddiaları "alçakça" ve "utanmazca" olarak nitelendiren Babacan, bu davranışların ne Müslümanlıkla ne de insanlıkla bağdaşmadığını vurguladı.

DEVA Partisi lideri sözlerine şöyle devam etti: “Alçakça, utanmadan bunu yapıyorlar. Benim halam hayatta, şu anda Üsküdar’da yaşıyor. Hele hele kendini dindar-muhafazakar olarak tanımlayanların bunları yapması çok üzüyor. Bu, Müslümanlık değil, insanlık da değil.”

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap