SON DAKİKA



Haber > Siyaset > Bülent Arınç’tan AK Parti’ye ince gönderme! Neden sessiz kaldığını açıkladı

Bülent Arınç’tan AK Parti’ye ince gönderme! Neden sessiz kaldığını açıkladı

16 Ağustos 2021 Pazartesi - 10:01




Eski AK Parti Yüksek İstişare Kurulu üyesi Bülent Arınç AK Parti’den ayrılma sürecinde neden sessiz kaldığıyla ilgili oldukça dikkat çekici bir açıklama yaptı





AK Parti’nin kuruluş aşamasında partinin en ileri gelenlerinden olan daha sonraki süreçte partiden ayrılan son olarak da AK Parti’nin Yüksek İstişare Kurulu (YİK) görevini de bırakan Bülent Arınç son yaptığı açıklamayla gündem oldu.

Sözcü Gazetesi’nden Deniz Zeyrek bugünkü köşesinde Bülent Arınç'ın YİK'ten ayrılış sürecine dair mesajındaki ayrıntıyı da paylaştı.

Zeyrek Bülent Arınç’ın kendisine yaptığı açıklamadan kısa bir demeç verirken sessiz kalmasıyla ilgili “"Sessiz kalmak benim tercihimdir.” İfadelerini kullandığını yazdı..Deniz Zeyrek’in yazısına göre Bülent Arınç’ın Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’a “Mevcut durum sözün tükendiğini de gösteriyor" sözleriyle de ince bir gönderme yaptığı gözlemlendi.

Zeyrek'in yazısında Bülent Arınç ile ilgili bölüm şu şekilde

14 Ağustos 2021 günü yazdığım yazıda AK Parti'nin 20 yıllık serüvenini anlatmıştım. Recep Tayyip Erdoğan, Abdullah Gül, Bülent Arınç ve Abdüllatif Şener'in “kurucu eşitler” olduğunu anlatıp, AK Parti'de Erdoğan dışında kimse kalmadığını, en son Arınç'ın Yüksek İstişare Kurulu'ndan “atıldığını” yazmıştım. Sayın Arınç, bir mesaj gönderdi ve YİK'den kendisinin istifa ettiğini, bu nedenle “atıldı” sözcüğünün fevkalade “incitici” olduğunu ifade etti. Ben ayrılma sürecini bildiğim için o sözcüğü tercih etmiştim ama Arınç açısından düşününce “atıldı” sözcüğünün kastı aştığını fark ettim. O nedenle o sözü “ayrıldı” olarak değiştirmek istiyorum. Bu arada Arınç'ın mesajındaki şu cümleyi de aktarmak isterim: “Sessiz kalmak benim tercihimdir. Mevcut durum sözün tükendiğini de gösteriyor.”


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
1
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap