Dünya Kupası 2026
A+ A-
Yorum
10

CHP'den ihracı beklenen 3 milletvekili belli oldu!

Yayın Tarihi: 23.06.2026 - 11:40
Kemal Kılıçdaroğlu'nun başkanlık edeceği MYK'da bugün kesin ihraç' talebiyle 3 milletvekilinin disipline sevk edilmesi bekleniyor. 10 Haziran'da 9 CHP'li milletvekilini 'tedbirli' olarak YDK'ya sevk edilmişti.
Kaynak:HABER MERKEZİ

CHP Genel Başkanlığına atanan Kemal Kılıçdaroğlu, 10 Haziran'da topladığı MYK ile CHP'de disiplin sevklerine başlamış, ilk aşamada 9 CHP'li milletvekili 'kesin ihraç' talebi ile 'tedbirli' olarak Yüksek Disiplin Kurulu'na sevk edilmişti. 

MYK kararı ile disipline sevk edilen isimler arasında  Veli Ağbaba, Umut Akdoğan, Ensar Aytekin, Ali Mahir Başarır, Burhanettin Bulut, Gökhan Günaydın, Özgür Karabat, Nurhayat Altaca Kayışoğlu ve Turan Taşkın Özer yer almış, daha sonra YDK'nın yaptığı itiraz incelemesinin ardından CHP Grup Başkanvekili Gökhan Günaydın hakkında verilen 'tedbir' kararı kaldırılmıştı. 

3 MİLLETVEKİLİNİN İHRACI BEKLENİYOR 

Sözcü'de yer alan habere göre CHP Genel Merkezinde yapılacak MYK toplantısının gündeminde yeni sevklerin yer alacağı öğrenilirken, kulis bilgilerine göre tedbirli şekilde CHP'den 'kesin ihracı' istenecek vekiller arasında Ümit Dikbayır, Adnan Beker ve Cemal Enginyurt'un yer alacağı öğrenildi. 

Etiketler