SON DAKİKA



Haber > Siyaset > CHP'nin yeni Genel Başkanı Özgür Özel'den kurultay zaferi sonrası ilk mesaj: ''Hayatımın en büyük gururunu ve onurunu yaşıyorum"

CHP'nin yeni Genel Başkanı Özgür Özel'den kurultay zaferi sonrası ilk mesaj: ''Hayatımın en büyük gururunu ve onurunu yaşıyorum"

05 Kasım 2023 Pazar - 03:20




38. Olağan Kurultay'da Kemal Kılıçdaroğlu'na karşı seçimi kazanan Özgür Özel, elde ettiği zafer sonrası açıklamalarda bulundu.





CHP'nin 38. Olağan Kurultayı'nda genel başkanlık yarışı sona erdi. İlk turda Özgür Özel 682, Kemal Kılıçdaroğlu 664 alırken; ikinci turda ise Özgür Özel 812, Kılıçdaroğlu 536 oy aldı. Böylece CHP'nin 8. Genel Başkanı Özgür Özel oldu.

Nefes kesen yarış

Heyecanın ve gerginliğin yüksek olduğu kurultayda oylama işlemi tamamlandı ve sonuç açıklandı. Buna göre Kılıçdaroğlu 664, Özel 682 oy aldı. Bu sonuçla birlikte Özgür Özel genel başkanlığı 2 oyla kaçırdı ve seçim ikinci tura ertelendi. İkinci tur için oylaması 02.30'da sona erdi. Oy sayımının ardından Divan Başkanı Ekrem İmamoğlu, sonuçları açıkladı.

Özgür Özel kazandı

Buna göre, Özgür Özel Kılıçdaroğlu'na fark atarak yeni Genel Başkan seçildi. İkinci tur sonuçlarına göre Özgür Özel 812 oy alırken, Kılıçdaroğlu ise 536 oy aldı.


CHP Kurultayı'nda ikinci tur oylaması sonucu 812 delegenin oyunu alarak genel başkanlığı kazanan Özgür Özel, salonda teşekkür konuşması yaptı;

'"Hayatımın en büyük gururunu ve onurunu yaşıyorum"

Hayatımın en büyük gururunu ve onurunu yaşıyorum. Bunu CHP'nin 100.yılında, ikinci yüzyıla yön verecek partimizin kurultayında oy birliğiyle ve hepinizin yürekten desteklediği şekilde şahsına verilen bu onurlu görevi layığıyla yerine getirdiğiniz için tüm CHP adına size teşekkür ediyorum. 

Bugün ilk tur sonuçlandıktan sonra o daha pek az deneyimlenen 2 oy farkla ikinci tura kalan seçimin ardından "Ben oraya geleyim Özgür Başkanı'n elini kaldırayım" diyerek bizi duygulandıran bundan sonra başlattığı adalet yürüyüşünü hep beraber destekleyeceğimiz sayın Kılıçdaroğlu'na teşekkür ediyorum.

 


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap