SON DAKİKA



Haber > Siyaset > Cumhur İttifakı mı, Millet İttifakı mı? Son anket sonuçları açıklandı

Cumhur İttifakı mı, Millet İttifakı mı? Son anket sonuçları açıklandı

28 Kasım 2021 Pazar - 13:14




Erken seçim tartışmaları sürerken anket şirketleri seçmenin nabzını yoklamaya devam ediyor. Son seçim anketi ORC Araştırma şirketinden geldi. İşte bu pazar seçim olsa partilerin oy oranları...





Cumhurbaşkanı Erdoğan ve MHP lideri Devlet Bahçeli seçimler için 2023'ü işaret etse de son dönemde muhalefet kanadından sık sık erken seçim çağrıları yapıldı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve İYİ Parti lideri Meral Akşener, her fırsatta erken seçime gidilmesi yönünde çağrılar yapıyor.

"BU PAZAR SEÇİM OLSA KİME OY VERİRSİN?"

Siyasetin gündeminde bu konu yer alırken ORC Araştırma, 17-23 Kasım tarihleri arasında "Bu pazar seçim olsa" anketi yaptı. ORC Araştırma şirketinin başkanı Mehmet Pösteki, anketin sonuçlarını Twitter hesabından paylaştı.

MİLLET İTTİFAKI YÜZDE 41.2 İLE ÖNDE

ORC'nin "Bu Pazar Genel Seçim Olsa" anketine göre Millet İttifakı, Cumhur İttifakı'nın önüne geçmiş görünüyor. Ak Parti ve MHP'li Cumhur ittifakı yTüzde 40 oy alırken, CHP ve İYİ Parti'li Millet İttifakı ise yüzde 41,2 çıktı.

Partilerin oy oranları:

AK Parti: Yüzde 30,9


CHP: Yüzde 25,7

İYİ Parti: Yüzde 15,5

MHP: Yüzde 9,1

HDP : Yüzde 8,4

DEVA: Yüzde 3,7


Gelecek: Yüzde 2,5

Saadet: Yüzde 1,3

Diğer: Yüzde 2,9

Beğendim
2
Sevdim
5
Beğenmedim
5
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap