SON DAKİKA



Haber > Siyaset > Cumhur İttifakı'nda çatlak! Destici'den Erdoğan ve Bahçeli'ye tepki

Cumhur İttifakı'nda çatlak! Destici'den Erdoğan ve Bahçeli'ye tepki

01 Eylül 2021 Çarşamba - 15:06




Cumhur İttifakı'nda çatlak yaşanıyor. BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, seçim barajı konusunda Erdoğan ve Bahçeli'ye tepki gösterdi.





Cumhur İttifakı'nda seçim barajı çatlağı yaşanıyor. Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, haftalık basın toplantısında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Destici, seçim barajı konusunda iki kere AKP heyeti ile görüştüğünü açıklarken ittifak ortağı Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ve MHP Genel Başkanı Bahçeli'ye tepki gösterdi.

Erdoğan ve Bahçeli'nin seçim barajının yüzde 7'ye çekilmesi yönünde anlaştığını yönündeki iddialar ile ilgili Destici, "Biz Büyük Birlik Partisi olarak çok net söylüyoruz; seçimlerde baraj uygulamasını doğru bulmuyoruz ve bunun kaldırılmasını istiyoruz. " dedi.

Sadece milletvekili seçimleri için değil, yerel seçimlerde de bunun uygulanmamasını istediklerini belirten BBP Genel Başkanı Destici, "Siyasi partiler yasası ve seçim kanunu ile ilgili önceliğimiz şu; biz demokratik temsilde adaleti, yönetimde istikrarı ve güçlü meclisi, kendi düşüncelerini mecliste tam olarak ifade edebilen ve buna göre oy kullanabilen milletvekillerinin olduğu bir meclisi ve yönetimi, yerel yönetimleri arzu ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap