SON DAKİKA



Haber > Siyaset > Cumhurbaşkanı Erdoğan: Dışişleri Bakanımız Dendias'a haddini bildirdi

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Dışişleri Bakanımız Dendias'a haddini bildirdi

16 Nisan 2021 Cuma - 14:14




Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile Yunan mevkidaşı Dendias arasında yaşanan tartışmayı değerlendirdi. Erdoğan, "Dışişleri Bakanımız haddini bildirdi. Daha yumuşak da olamazdı" dedi.





AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul'da kıldığı cuma namazı sonrasında gazetecilerin karşısına geçti.

Gündeme dair soruları yanıtlayan Erdoğan, Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu ile Yunan meslektaşı arasındaki tartışmaya değindi. Erdoğan KKTC'de AYM'nin Kur'an kursları ile aldığı karar tepki gösterdi. Erdoğan halka patates/soğan dağıtımı konusunda da muhalefeti eleştirdi.

Kanal İstanbul konusuna da değinen Erdoğan "kanalın üzerine yapılacak köprüler için ihaleye hazırlanıyoruz" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamalarından satır başları:

BAKAN ÇAVUŞOĞLU'NUN SÖZLERİ


Sayın bakanımızla görüşmeden önce ben kabul etmiştim görüşmemizde sıcak bir hava içerisinde görüştük. Ancak çok farklı bir noktaya kaydı. Dendias'ın tavrı karşısında haddini bildirdi. Gereken değerlendirmeyi yapmak suretiyle işi bitirmiş oldular. Türkiye-Yunanistan arasında başkalarını sokmayalım.

Sayın Patrikle görüşmeleriniz oldu bunlar bizim için olumlu yaklaşımlar. Bizim 150 bin soydaşımıza Yunanistan’da gerekli ilgi göstermiyorsunuz. Baş müftüyü kendiniz atıyorsunuz. Sizin buna Lozan’a göre hakkınız yok.

KKTC AYM'SİNE TEPKİ

Şimdi Sensinot meclisi patriği seçiyor. Müftüyü de bizim oradaki imamlarımızın müftülerin seçmesi gerekiyor. Kendi din adamıymış gibi atama yapmak istiyorlar. Bunun düzelmesi gerekiyor. Hiçbir netice alamadık. Bunlarda maalesef öyle bir hava yok.

KILIÇDAROĞLU'NU ELEŞTİRDİ


Bay Kemal'i tanımışsınızdır, Öncekinde farklı şimdikinde farklı. Çiftçimin elinde soğan patates kaldıysa ve çeltik konusunda sorun vardı. Toprak Mahsülleri ofisi ile telefon görüşmesi yaptım. Başkan işi uzatmayalım. Bunların hepsi neyse en uygun fiyat neyse ellerinden alacaksınız, çeltik ellerinde kalması. Patates ve soğanı da alacağız.

KANAL İSTANBUL TARTIŞMALARI

Muhalefet işi gücü bu ülkede hayırlı bir işi yaptırmamak. İlk adımı kanal üzerinden geçecek köprülerin adımını atalım istiyoruz. Planlanan 6 köprü ilk kanla üzerinden geçecek köprülerden birinin temelini haziran ayında atalım istiyoruz. Temelle birlikte ilk köprünün yapımına başlayacağız. Bu köprülerle birlikte kanalın her iki yanından sürecin başlaması önem arz ediyor. Çok ciddi bir hafriyat söz konusu olacak. Bunların yapımı da sahiplendirme bittikten sonra başlayacak. Yerli sermayeden bu işe gelecek olanlar var, konsorsiyumla yürütecek olanlar olabilir. Dış krediyle bu işi içeriden yapmak da söz konusu. 

İSRAİL’E TEPKİ

İsrail’in maalesef Müslümanlara karşı tavrının göstergesi, İslam düşmanlığını biliyoruz. İsrail yönetimi tavrından vazgeçmiyor. Biz İsrail bu tavrını devam ettirdiği sürece ikili ilişkilerimizin olumlu devam edebileceğini düşünmüyoruz.


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap