A+ A-
Yorum
10

Davutoğlu Erdoğan'a ateş püskürdü: Cehaletten...

Yayın Tarihi: 24.09.2021 - 15:00 | Güncelleme Tarihi: 24.09.2021 - 14:59
Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Merkez Bankası'nın faiz kararı sonrasında döviz kurunda meydana gelen artış hakkında yayımladığı video ile tepki gösterdi.

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Merkez Bankası'nın faiz kararı sonrasında döviz kurunda meydana gelen artışa tepki gösterdi.

AKP'nin dünyanın en faizci iktidarı olduğunu söyleyen Davutoğlu, "Faizi dini vecibe olarak anlatıyor ama aslında faizi arttırıyor. Çok açık ve net söylüyorum bir puan düşmüş olsa bile şuanda dünyanın en faizci iktidarı Türkiye'deki iktidardır. Çünkü dünyada faiz liginde biz en üst sıralardayız. Türkiye'nin ekonomi tarihinde de en faizci iktidar bu iktidardır. Yüzde 1'e indirdik diyerek şov yapıyor. Sebep nedir Merkez Bankası'nın rezervleri eksi 55 milyara indi. İhtiyat akçesini tükettiler hazinenin kaynaklarını kuruttular" dedi.

Türk ekonomisinin cehaletle yönetildiğini kaydeden Davutoğlu sosyal medyadan ayrıca şu ifadelere yer verdi:

"Türkiye’nin faizden, dövizden, enflasyondan daha büyük bir problemi var. O da cehalet problemi! Defalarca denenmiş, sizden başka hiç kimsenin inanmadığı teorilerinizle ülkeyi faiz, döviz, enflasyon üçlüsünün altında eziyorsunuz. Cehalet gidecek, akıl, bilim ve liyakat gelecek!"

Muhabir/Editör:Hamdi Usta