SON DAKİKA



Haber > Siyaset > Davutoğlu: Gerçek liderler temsil ettiği toplumun kaderini paylaşır

Davutoğlu: Gerçek liderler temsil ettiği toplumun kaderini paylaşır

31 Temmuz 2024 Çarşamba - 10:11




Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Hamas lideri Heniyye'nin suikast sonucu hayatını kaybetmesiyle ilgili açıklamada bulundu.





Hamas lideri İsmail Heniyye'ye, İran'ın başkenti Tahran'da kaldığı konutta saldırı gerçekleştirildi.

Düzenelenen saldırı sonucu Heniyye, yaşamını yitirdi.

AHMET DAVUTOĞLU'NDAN PAYLAŞIM

Heniyye'nin şehit edilmesinin ardından Türkiye'de birçok siyasi liderden peş peşe paylaşımlar geliyor.

Bu paylaşımı yapan isimlerden birisi de Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu oldu.


Davutoğlu, açıklamasında şu ifadelere yer verdi;

"GERÇEK LİDERLER TEMSİL ETTİĞİ TOPLUMUN KADERİNİ PAYLAŞIR"

Gerçek liderler temsil ettiği toplumun kaderini paylaşanlardır. 2006 yılında ABD yönetimi dahil bütün dünyanın açık ve objektif seçim olarak ilan ettiği son Filistin seçimlerinde parlamentoda çoğunluğu kazanarak Başbakan olarak atanan, İsrail’in 2009, 2012 ve 2014 saldırılarında işgale karşı direnişe liderlik eden, son soykırımda üç çocuğu ve dört torunu başta olmak üzere yakın aile fertlerini kaybeden değerli dostum ve kardeşim İsmail Heniyye’nin şehadeti kendisinin uğruna hayatını verdiği Filistin halkıyla olan kader ortaklığının işaretidir.

"ALLAH ŞEHADETİNİ KABUL ETSİN"

2012 yılında İsrail uçakları Gazze’yi bombalarken evinde görüşüp oradan Şifa Hastanesi'ne gittiğimde onun cesaret ve metanetine şahit olmuştum. Çocuklarının ve torunlarının şehadeti sonrası İstanbul’da görüştüğümüzde “Onların diğer Filistinlilerden farkı yok, şehadetleri mübarek olsun” demişti.

Geçtiğimiz hafta telefonda görüştüğümüzde de Gazze soykırımına ve Netanyahu’nun ABD kongresindeki konuşmasına karşı aldığım tavır için teşekkür etmişti. Bu sabah Halid Meşal ile görüştüm ve taziyelerimi ilettim. Cenazenin cuma günü Doha’da kaldırılmasını planladıklarını iletti. Allah şehadetini kabul eylesin ve kahraman Gazze halkının zaferine vesile kılsın.

ANKA

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap