SON DAKİKA



Haber > Siyaset > Doğu ve Güneydoğu anketinde İmamoğlu ve Yavaş sürprizi

Doğu ve Güneydoğu anketinde İmamoğlu ve Yavaş sürprizi

08 Mart 2021 Pazartesi - 16:15




Doğu ve Güneydoğu illerimizde yapılan son seçim anketinin sonuçları açıkladı. Ankete Ankara ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanları Mansur Yavaş ile Ekrem İmamoğlu'nun aldığı oylar damgasını vurdu.





Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgesinde yaptığı anketlerle bilinen Rawest Araştırma; Diyarbakır, Mardin, Şanlıurfa ve Van şehirlerinde, 1497 kişiyle yüz yüze yaptığı seçim anketinin sonuçlarını yayımladı.

Yapılan anket sonucuna göre, 2018 yılında AK Parti’ye oy vermiş 100 kişiden 25’i partiden uzaklaşırken, CHP’nin oyunu 3 katına çıkardığı, HDP’nin ise oylarını koruduğu ifade edildi. AK Parti’den ayrılarak kurulan Gelecek Partisi’nin bölgedeki oyu yüzde 3, DEVA Partisi’nin ise yüzde 5 olduğu belirtildi.

Ankete katılanların yüzde 72’sinin parlamenter sisteme dönüşü savunduğunu belirtilirken, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Tayyip Erdoğan’a oy vereceklerin oranı yüzde 30 olarak açıklandı.

EKREM İMAMOĞLU ZİRVEDE

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu için ise, “Muhtemel bir seçimde muhalefetin ortak adayı olarak en çok öne çıkan isim Ekrem İmamoğlu” denildi.
 
MANSUR YAVAŞ ERDOĞAN'I GEÇTİ


AK Parti’ye yakın medya organlarında Mansur Yavaş’ın Doğu ve Günaydoğulu seçmenden oy alamayacağına yönelik algı oluşturulurken, Yavaş’ın Erdoğan’ı geçtiği görüldü.

Anket sonuçlarına göre oy dağılımı şöyle:

Beğendim
5
Sevdim
3
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap