SON DAKİKA



Haber > Siyaset > Erdoğan CHP'li belediyelerin projelerini onaylamıyor!

Erdoğan CHP'li belediyelerin projelerini onaylamıyor!

23 Ocak 2022 Pazar - 11:26




Erdoğan'ın CHP'li belediyeler tarafından hayata geçirilmesi planlanan ve 20 milyar TL değerindeki projelerini onaylamadığı öne sürüldü.





Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, CHP'li belediyeler tarafından hayata geçirilmesi planlanan ve 20 milyar TL değerindeki projeleri onaylamıyor, bekletiyor.

Projelere imza atmayan Erdoğan'ın, belediyeler aracılığıyla halkı cezalandırdığı belirtiliyor.

CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, İstanbul, Muğla, Adana ve İzmir Büyükşehir Belediyeleri’nin hayata geçirmek isteği altı önemli projenin bir yıldır Erdoğan tarafından imzalanmadığını söyledi.

Torun, projelerin 20 milyar dolar değerinde olduğuna değindi.

Erdoğan’ın, “Hiçbir ayrım yapmadan tüm belediyeleri destekliyoruz” açıklamasını hatırlatan Torun, “Bu partizanlık değil de nedir?” sorusunu yöneltti ve, "İstanbul Büyükşehir Belediyemiz 300 otobüs alımı için 90 milyon euro ve Sefaköy-Beylikdüzü-Tüyap arası metro hattı için 638 milyon dolarlık maliyet üzerinden anlaşmalarını tamamladı. Hazine garantisi gerekmeyen projelerin hayata geçmesi için Erdoğan’ın onayı ve Yatırım Programı’na alınması gerekiyor.  Talebe yaklaşık 1 yıldır yanıt verilmedi" dedi.


Torun, şöyle devam etti: 

“Projelerin toplam bedeli bugünkü döviz kuruyla yaklaşık 20 milyar lira. Açık söylüyorum; Vatandaşa gidecek bu hizmetlerin önündeki tek engel Erdoğan’dır. Belediyelerimize karşı izlenen bu politika organize bir kötülüktür. Erdoğan, ‘Hiçbir ayrım yapmadan tüm belediyeleri destekliyoruz’ diyor. Bu yapılan partizanlık değil de nedir?”

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
1
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap