SON DAKİKA



Haber > Siyaset > Erdoğan kibirli il başkanı istemiyor!

Erdoğan kibirli il başkanı istemiyor!

Karadeniz Özel

31 Aralık 2019 Salı - 16:17




AK Parti’de kritik süreç başladı. Özellikle büyükşehir şehirlerde il başkanlığı yapan isimler tek tek yeniden gözden geçiriliyor. Genel Merkez Kulisleri ‘Bu kongre değişim kongresi’ diyor





Karadeniz Gzetesi //Furkan Yiğit // Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kongre takvimi açıklamasının ardından kongre kulisleri hareketlendi. Edinilen bilgiye göre Trabzon dahil büyükşehirlerde il başkanı olarak görev yapan isimler genel merkez tarafından mercek altına alındı. Erdoğan’ın talimatıyla tek tek incelenen isimlerin seçim sürecindeki başarılarının yanı sıra halk nezdinde yürüttükleri çalışmalar baz alınacak. Bu süreç tamamlanmasının ardından, Recep Tayyip Erdoğan, bizzat il başkanı atamaları yapacağı gelen bilgiler arasında. 

AK Parti'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın da bazılarına katılacağı il kongreleri ise 8 Ağustos’ta başlayacak 29 Kasım 2020’de tamamlanmış olacak. Kongre süreçlerinde yeni yönetim kademelerin belirlenmesinde, 2018 ve 2019 yıllarında gerçekleştirilen seçim sonuçları, halkla uyum etkili olacak. Bir seçim bölgesinde oy oranı düşmüşse, milletvekili ve belediye başkanı sayısı azalmışsa değişime gidilecek. Erdoğan’ın son günlerde sürekli vurgu yaptığı ‘kibirli isim etrafımda istemiyorum’ sözleri süreçte etkili olacak.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap