SON DAKİKA



Haber > Siyaset > Erdoğan mı Gül mü anketinden sürpriz sonuç!

Erdoğan mı Gül mü anketinden sürpriz sonuç!

24 Mart 2020 Salı - 11:35




Hürriyet gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi, Optimar Araştırma şirketinin Cumhurbaşkanlığı seçimi için yaptığı anketi köşesine taşıdı.





Ankette, 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ü mü tercih edersiniz yoksa Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı mı sorusu yöneltildi. Anket sonucuna göre, yüzde 42.2 ile “kararsızlar” birinci çıakrken, Erdoğan’ı tercih edenler ise yüzde 41.8.

Selvi’nin bugünkü köşesinin ilgili kısmı şöyle:

Gündem Cumhurbaşkanlığı seçimi değil, koronavirüs olmasına rağmen ilginç bir araştırma sonucunu paylaşmadan edemedim.

Cumhurbaşkanlığı seçimi ne zaman gündeme gelse, “Erdoğan’ın karşısına kim çıkacak, muhalefet tek aday üzerinde birleşecek mi, yine ayrı ayrı adaylar çıkacak mı, Erdoğan ilk turda kazanabilecek mi?” soruları gündeme geliyor. Eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün aday olup olmaması ise ayrı bir tartışma konusunu oluşturuyor. Cumhurbaşkanlığı seçimini Erdoğan-Gül üzerinden izlemeye çalıştığım için Optimar Araştırma’nın anketi benim için şaşırtıcı oldu.

Hilmi Daşdemir’in başkanı olduğu Optimar Araştırma’nın 10-18 Mart tarihleri arasında 2 bin 7 üzerinde yaptığı araştırmaya göre deneklere “Son tura Erdoğan ile Gül kalsa oyunuzu kime verirsiniz?” diye soruluyor. Yüzde 41.8 Erdoğan derken, Gül diyenlerin oranı yüzde 16 çıkıyor. Yüzde 42.2 oranındaki seçmen ise kararsız olduğunu ifade ediyor. Kararsızlar dağıtıldığında Erdoğan’ın açık ara farkla kazanacağı anlaşılıyor. Abdullah Gül, içinden geldiği AK Parti seçmeninden oy alamıyor. Gül, “Dimyat’a pirinci giderken evdeki bulgurdan olmuş”, AK Parti seçmenini kaybettiği gibi CHP seçmenini de kazanamamış. Gül’ü, HDP ve Saadet Partisi seçmeni destekliyor. Bu demek ki, Abdullah Gül ile AK Parti seçmeni arasında gönül bağları tamamen kopmuş. Cumhurbaşkanlığı seçiminde Erdoğan’ı en yakın olarak, CHP ve İYİ Parti seçmeninin desteğini sağlayan Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş takip ediyor.


Abdulkadir Selvi'nin yazısının tamamı için...

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap